Forumlar/Bitcoin / Arbitraj Hakkında

Bitcoin Türkçe Forumları

Yasin ÜstünUzman Kriptom rütbeMesajlar : 189Kullanıcı resmi

Arbitraj Hakkında

9.11.2017 00:54:42 tarihinde yazıldı.

Birçok arkadaşın sorduğunu gördüm.Arbitraj nedir,neden borsalarda BTC'nin fiyatı farklı vs diye.Aslında hepsini toplu cevaplayacak bir gönderi bu:
Sevgili arkadaşlar borsalarda fiyatı arz-talep dengesi belirler.Yani bir borsa 10 tane balık 1 tl den değer görüyorsa ve bu balığı alacak 5 kişi var satacak da 5 kişi varsa bir denge oluşur ve kendi pazarı fiyatı belirlemiş olur.Ama diğer tarafta balığını satmak isteyen 10 kişi olmasına rağmen alıcı olmazsa o balık değersiz olur yani ederi 0 TL dir.Aynıları BTC borsaları için de geçerlidir.Örneğin Paribu kullanan bütün arkadaşlar BTC lerini satmak isteseler fakat Koineks kullananların da hiçbiri satmak istemese aralarında fark oluşur.Bu ihtimalde Paribu'da BTC değeri daha düşer çünkü BTC alma ihtimali o kadar artar ama Koineks de BTC değeri çıkar çünkü kimse satmak istemediği için o değere ulaşım zorlaşır.Şu an BTC piyasalarının işlem hacmi çok yüksek olmadığı için bu işi iyi araştırın ve borsa farkının yüksek olduğu noktalarda arbitraj yapın.Bu yolu çok kullanmıyorum çünkü derslerim gereği sıkı takip edemiyorum.Ama yakından takip eden arkadaşlar varsa kesinlikle tavsiyemdir.Fark çok olduğunda arbitraj yapan bolca kazanır

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

9.11.2017 01:01:54 tarihinde yazıldı.

Arbitraj bitcoin ile çok kolay yapılamıyor transfer süresinden dolayı fakat ETH ile daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Şuan zaten TR borsaları BTCTurk ve Koineks arbitraj fırsatı sunuyor an itibarıyla.

9.11.2017 01:06:51 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 9.11.2017 01:01:54

Arbitraj bitcoin ile çok kolay yapılamıyor transfer süresinden dolayı fakat ETH ile daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Şuan zaten TR borsaları BTCTurk ve Koineks arbitraj fırsatı sunuyor an itibarıyla.

ETH öyle güzel bir yanı var dediğiniz gibi.Bir de genellikle çok hareket etmediği için(20-30 dolar yukarı aşağı hareket edip duruyor) transfer ücretininin BTC ye oranla daha düşük olması sebebiyle bir köprü rolü de üstleniyor.Çoğu transflerde BTC'yi ETH'ye çevirip transfer edip tekrar BTC'ye çeviriyorlar.Henüz denemedim fakat transfer ücretinin çok daha düşük olduğunu duydum arkadaşlardan.

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

9.11.2017 08:54:46 tarihinde yazıldı.

Arbitraj çok önemli bir olay olmasına karşın transfer süresi dikkate alınmalıdır. Aksi taktirde zarara da yol açabilir

9.11.2017 09:25:46 tarihinde yazıldı.

wolfteam yazmıştı. 9.11.2017 08:54:46

Arbitraj çok önemli bir olay olmasına karşın transfer süresi dikkate alınmalıdır. Aksi taktirde zarara da yol açabilir

Kesinlikle çok önemli. Transferiniz gerçekleşene kadar iki borsadaki kur aynı seviyeye gelirse para sadece hareket etmiş olup herhangi bir kar getirmeyecektir 

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

9.11.2017 09:25:59 tarihinde yazıldı.

Yasin Üstün yazmıştı. 9.11.2017 01:06:51

ETH öyle güzel bir yanı var dediğiniz gibi.Bir de genellikle çok hareket etmediği için(20-30 dolar yukarı aşağı hareket edip duruyor) transfer ücretininin BTC ye oranla daha düşük olması sebebiyle bir köprü rolü de üstleniyor.Çoğu transflerde BTC'yi ETH'ye çevirip transfer edip tekrar BTC'ye çeviriyorlar.Henüz denemedim fakat transfer ücretinin çok daha düşük olduğunu duydum arkadaşlardan.

Bunu denedim ben ama her zaman istediğiniz sonucu almak zor. Çünkü ETH fiyatında borsalar arasında ciddi fiyat farkı var! Siz işlemi yapana kadar ciddi değişikliklerde olabiliyor. 

9.11.2017 09:36:23 tarihinde yazıldı.

firatimo yazmıştı. 9.11.2017 09:25:59

Bunu denedim ben ama her zaman istediğiniz sonucu almak zor. Çünkü ETH fiyatında borsalar arasında ciddi fiyat farkı var! Siz işlemi yapana kadar ciddi değişikliklerde olabiliyor. 

Doğrudur, daha önce bir tecrübem olmadığı için sizlerden deneyimlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim 

arielbuzzAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 69Kullanıcı resmi

9.11.2017 11:20:03 tarihinde yazıldı.

iki uçlu arbitraj cok zor. transfer sureleri degiskenlik gosteriyor ve bu surede firsat kacabiliyor. yabanci marketler arasi farklar bazen asiri yuksek olabiliyor. ancak bu gibi durumlarda da mevcut borsa boyle bir firsatin acik oldugunu gordugu anda ilgili coinin erisimini kapatiyor ta ki fiyatlar dengelenene dek. bu daha cok pump gruplarinin yarattigi fiyat siskinliklerinde gozlemleniyor. üç uçlu arbitraj ise daha olasi ancak cok iyi takip gerekir. ve hatta mumkunse otomatik trade bot kullanilmali. siradan yatirimci ya da tacir icin zor isler.

arielbuzz tarafından 9.11.2017 11:23:50 tarihinde düzenlendi.

mertcUzman Kriptom rütbeMesajlar : 143Kullanıcı resmi

12.11.2017 19:54:15 tarihinde yazıldı.

Transfer süreleri ve komisyonlar çok önemli bu noktada. İyi hesaplanması gerekir.

FurkanUzman Kriptom rütbeMesajlar : 201Kullanıcı resmi

12.11.2017 20:14:36 tarihinde yazıldı.

Yasin Üstün yazmıştı. 9.11.2017 01:06:51

Fee olarak odenen miktar ayni 0.0005. eth de bu miktar elli kurusa denk gelirken (degerler tahmini) btc de 10 tl ediyor.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi

12.11.2017 20:40:56 tarihinde yazıldı.

Furkan yazmıştı. 12.11.2017 20:14:36

Fee olarak odenen miktar ayni 0.0005. eth de bu miktar elli kurusa denk gelirken (degerler tahmini) btc de 10 tl ediyor.

lol, eth ve btc arasindaki far kac dolar? sen kesilen miktara bakmalisin eth btc fiyatina gelince kac tl kesilecek.

Şafak Dirik tarafından 12.11.2017 20:41:45 tarihinde düzenlendi.

mmtars36Uzman Kriptom rütbeMesajlar : 472Kullanıcı resmi

13.11.2017 08:05:06 tarihinde yazıldı.

Cok onemli bisey tabiki ama transfer surecide onemli

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

20.03.2021 23:52:35 tarihinde yazıldı.

Herkese bol kazançlar...

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

23.04.2021 13:23:21 tarihinde yazıldı.

Bilgi için Teşekkürler,

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.