Forumlar/Bitcoin / bankadan kredi çekip bitcoin almak mantıklı mı?

Bitcoin Türkçe Forumları

samjobsAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 71Kullanıcı resmi

bankadan kredi çekip bitcoin almak mantıklı mı?

1.11.2017 20:53:23 tarihinde yazıldı.

günlerdir sıkça bu soru ile çeşitli platformlarda karşılaşıyorum. bankadan 10.000 tl kredi çekip 1 ay boyunca bitcoinden ciddi kar edip, ardından krediyi kapatmak mantıklı mı? kazandırabilir; sizin olmayan bir para bunu yapmak size kar da getirebilir. lakin riski çok ama çok yüksek. hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum. bankaya ödeyeceğiniz kredi faizi ve diger masraflar düşünüldüğünde baya bir kar etmelisiniz ki bu farklar çıkarıldığında size kalan bu strese değsin. 

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

1.11.2017 21:01:10 tarihinde yazıldı.

Şimdi bunu yapan tanıdıklarım var, iyide kazandılar ama 3000$ seviyelerinden aldılar. Hala dahada satmadılar tabiki bu kişilerin gelirleride mevcut yani kredinin taksiti ödeyebiliyorlar. Şuan parayı zaten 2 ye katladılar ama 10.000$ bekliyorlar ve hatta krediyi ödemeye devam edip BTC bozmayı düşünmeyenlerde var gücünüz varsa yapın tabiki size uygunsa. Ama unutmayınki bu bir borsa "Kartal avını neden yükseğe çıkartır?" diyede düşünmek lazım. Benimde Bitcoin yatırımım var ve bende tedirginim büyük bir riskin içindeyim şuan fiyat artmasına ragmen stresine alışabilmem uzun bir zaman aldı. 4500$ dan aldıgımda Çin vasfatalarıyla 2900$ lara düştügünde bekledim ve satmadım. Ama büyük zararlar ettim tabiki sonrasında fiyatlanmaya başladı ve buralara geldik bende hala satmış degilim ama bir hata yapıp 2900 lerde satsam varlıgımın yarısını kaybetmiştim 1 ay telefonla iç içe yaşamama ama ögrenmeme sebep oldu bu olay. Daha çok araştırıp umut etmekten başka çarem yoktu açıkcası bence psikolojik olarak kendinizi hazırlayın ve bir düşüş fırsatında hazır hissediyorsanız alın derim. Tabiki yatırım tavsiyesi degil sadece bir paylaşımdır.

kriptomanAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 91Kullanıcı resmi

1.11.2017 21:09:50 tarihinde yazıldı.

Düştüğü zaman bekleyebilirseniz Bitcoin zarar ettirmez. Bu sebeple kredi çekerken Bitcoin fiyatının düşme ihtimali düşünülmeli. Düştüğünde kredi taksidini ödemek için satmadan bekleyebilecek misiniz? Yani kredi taksitlerini ödemeye yeterli geliriniz olmalı. Yine de kredi ile Bitcoin almak isteyenlerin SegWit 2X hard forkunu beklemelerini tavsiye ederim.

samjobsAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 71Kullanıcı resmi

1.11.2017 21:15:16 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 1.11.2017 21:01:10

Şimdi bunu yapan tanıdıklarım var, iyide kazandılar ama 3000$ seviyelerinden aldılar. Hala dahada satmadılar tabiki bu kişilerin gelirleride mevcut yani kredinin taksiti ödeyebiliyorlar. Şuan parayı zaten 2 ye katladılar ama 10.000$ bekliyorlar ve hatta krediyi ödemeye devam edip BTC bozmayı düşünmeyenlerde var gücünüz varsa yapın tabiki size uygunsa. Ama unutmayınki bu bir borsa "Kartal avını neden yükseğe çıkartır?" diyede düşünmek lazım. Benimde Bitcoin yatırımım var ve bende tedirginim büyük bir riskin içindeyim şuan fiyat artmasına ragmen stresine alışabilmem uzun bir zaman aldı. 4500$ dan aldıgımda Çin vasfatalarıyla 2900$ lara düştügünde bekledim ve satmadım. Ama büyük zararlar ettim tabiki sonrasında fiyatlanmaya başladı ve buralara geldik bende hala satmış degilim ama bir hata yapıp 2900 lerde satsam varlıgımın yarısını kaybetmiştim 1 ay telefonla iç içe yaşamama ama ögrenmeme sebep oldu bu olay. Daha çok araştırıp umut etmekten başka çarem yoktu açıkcası bence psikolojik olarak kendinizi hazırlayın ve bir düşüş fırsatında hazır hissediyorsanız alın derim. Tabiki yatırım tavsiyesi degil sadece bir paylaşımdır.

tabi olay burada bu tanıdıklarınızın maddi imkanlarına da bağlı. btc zarar etsede çok rahatça ödeyebilecekleri bir kredi onları çok strese sokmayacaktır.

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

1.11.2017 21:15:19 tarihinde yazıldı.

Yani buna cevap vermek zor! Ama bazen benim de içimden geçmiyor değil. Bunun bir risk olduğunu bilerek bu hareket yapılacaksa eyvallah ama kesin yükselir diye bakmak yanlış olur. Bitcoin çok yeni bir yatırım nesnesi ve daha çok genç. Aslında durumundaki belirsizlikler onu daha değerli kılıyor çünkü risk daha fazla kazandırıyor. Yani kredi ile bu işe girilecekse bir ay gibi kısa bir zamanda netice almayı beklemek yanlış olabilir. Geçen ay bir arkadaşım ısrarlarıma kulak verip bin liralık BTC aldı 15binden şu an bin lirası 1800 lira. Aradı 5-6 bin lira daha yatırmayı düşündüğünü söyledi, teşekkür etti. Ama her ay bu ay gibi olmayabilir. Şimdi 10bin dolarlar konuşuluyor. Tabii ki o seviyelere çıkarsa bu tarz yatırımları karlı hala getirebilir. Yani illa yapılacaksa krediyi ödeyebilecek kaynak şart. Ben olsam kredinin ana parasını tümden yatırmazdım. BTCde yüklü miktarı tutardım. Ama krediyi harici olarak ödeyecek bir kaynak yoksa böyle bir şeye girişmeyin derim!

zaferdegriYeni Kriptom rütbeMesajlar : 7Kullanıcı resmi

2.11.2017 11:13:13 tarihinde yazıldı.

bi forumda tanıdığım bir arkadaş 2 ay önce 28 bin tl kredi çekti 2 bitcoin aldı. Sonra tekrar yükseldiğinde sattı. Krediyi kapattı. Buna rağmen 15 bin tl civarında kar elde etti. Ancak bu tamamen bir risk ve bir anlamda kumar.

salvationUzman Kriptom rütbeMesajlar : 184Kullanıcı resmi

2.11.2017 11:28:46 tarihinde yazıldı.

valla bence btc işine borçla girmeyin her ne kadar karlı gibi görünse de yine de bi batsanız altından kalkılmaz yani. 

saykoAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 56Kullanıcı resmi

2.11.2017 11:34:20 tarihinde yazıldı.

Kredi almaya çalışıyorum versinler direkt olarak bunu yapıcam. Sonuçta bu platformdaysak bitcoinin nasıl bir karakteristik yapısı olduğunu biliyoruzdur. Kazanırız hocam. Çok extream bir durum olmadığı sürece patlatmaz ki extream durum olduğu zaman bitcoin bundan extream olarak etkilense bile düşüneceğimiz en son şey bitcoin olurdu.

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

2.11.2017 13:04:10 tarihinde yazıldı.

Arkadaşlar bitcoin karlı bir yatırım aracı olmasına karşın değişken bir fiyata sahip olduğunu unutmayın. Bir açıklama fiyatı düşürebilir yada uçurabilir. Yatırımınızı risk almayacak şekilde yapın bence. Krediyi öderken zorlanmayacak bir miktarı gözden çıkararak bunu deneyebilirsiniz. ama kimse btc nin terse yatırıp 2 ay yada daha fazla süre terste bırakmayacağını iddia edemez. dikkatli adım atmakta fayda var

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

2.11.2017 13:13:02 tarihinde yazıldı.

Ben şahsen önermem.Bu tür yerlere yatırım ihtiyacın olmayan parayla yapılır.Kredi zamanı geldiğinde zarardaysan dahi btc bozdurup kredi ödemek zorunda kalabilirsin.Bitcoinin bu baş döndüren yükselişi kimseyi aldatmasın rüzgar tersinede dönebilir.

mertcUzman Kriptom rütbeMesajlar : 143Kullanıcı resmi

2.11.2017 13:17:05 tarihinde yazıldı.

Arkadaşlar bence bitcoin'e bir yatırım gözüyle tabii ki bakın ama bir anlamda da kendinizi yeni paraya psikolojik olarak hazırlayın. Dolar karşılığının bir önemi kalmayacak ilerde.

mertc tarafından 2.11.2017 13:17:23 tarihinde düzenlendi.

bensatoshiAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 56Kullanıcı resmi

2.11.2017 19:32:29 tarihinde yazıldı.

borç alıp yatırım yapmak...

huseyin osurUzman Kriptom rütbeMesajlar : 134Kullanıcı resmi

4.11.2017 14:24:43 tarihinde yazıldı.

Onun yerine bankadan kredi çekip mining sistem dizip ethereum kazabilirsin

düzceliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 76Kullanıcı resmi

4.11.2017 16:15:33 tarihinde yazıldı.

çok kredi çekip bu işe girilir mi bilmem ama küçük rakamlarla yapılabilir gibi

babacondaAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 79Kullanıcı resmi

4.11.2017 16:31:46 tarihinde yazıldı.

Btc den kar edeceğim diye faizli krediyi ne diye alacaksın. Hayat tecrübem bana faizden uzak dur çünkü kısa süreli heyecan verse de sonu kötü bitiyor diyor!

düzceliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 76Kullanıcı resmi

4.11.2017 16:38:11 tarihinde yazıldı.

amaç bitcoin almak, ama çok para ile bitcoin alıp faiz ödemek ne kadar mantıklı oturup düşünmek gerek... 

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi

4.11.2017 16:48:10 tarihinde yazıldı.

düzceli yazmıştı. 4.11.2017 16:38:11

amaç bitcoin almak, ama çok para ile bitcoin alıp faiz ödemek ne kadar mantıklı oturup düşünmek gerek... 

Kredi çekmeyerekte bu artış fırsatını izlemek nekadar mantıklı duruyor?

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

20.03.2021 00:29:37 tarihinde yazıldı.

Bol kazançlar herkese

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

23.04.2021 14:24:24 tarihinde yazıldı.

değil

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.