Forumlar/Bitcoin / Bitcoinin Bölünmesinden Sonra Borsadaki Btc 'nin hangisi olduğuna kim karar verecek?

Bitcoin Türkçe Forumları

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

Bitcoinin Bölünmesinden Sonra Borsadaki Btc 'nin hangisi olduğuna kim karar verecek?

7.11.2017 12:20:18 tarihinde yazıldı.

Yani arkadaşlar Btc bölündüğünde iki coin olacak gibi düşünürsek bunlar total değeri sağlayan iki coin olacak ve ikiside btc olacak. Borsadaki btc fiyatı yüksek olandan mı devam edecek yoksa düşük olandan mı? Bunun ne gibi bir önlemi vardır? biraz karışık sordum sanırım :) Ayrıca bölünmeye btc ile girmek mi mantıklı girmemek mi sizce

wolfteam tarafından 7.11.2017 12:23:11 tarihinde düzenlendi.

kriptomanAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 91Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

7.11.2017 13:24:34 tarihinde yazıldı.

Borsaların açıklamalarına bakmak lazım. Çünkü her borsa farklı yönde açıklama yapıyor. Bazısı eski bitcoini desteklerken bazıları yenisini, bazıları da her ikisini destekleyeceğini belirten açıklamalar yapıyor. Fork zamanında elinde bitcoin olanlar eğer kendilerine ait bir cüzdanda muhafaza ediyorlarsa bölünmeden sonra her iki coinden de eşit miktarda sahip olabilecekler. Dolayısı ile hangi zincirden devam etmek istiyorlarsa kendi stratejilerini belirleyebilirler. Borsa da tutanlar mutlaka ilgili borsanın konu hakkında yaptığı açıklamaları öğrenip en az forktan 2 gün kadar önce önlemlerini almalılar. Zira fork yaklaştığında borsalar bitcoin işlemlerini en az 24 saat süre ile kapatacaklarını belirtmekteler. Yerli borsalarımızdan ise henüz gelen bir açıklama göremedim. Onlar da en kısa sürede kullanıcılarını bilgilendirmeliler. Ben borsalarda trade yaptığım için fork sürecinde dolara veya ethereuma geçmeyi düşünüyorum.

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

7.11.2017 13:48:20 tarihinde yazıldı.

kriptoman yazmıştı. 7.11.2017 13:24:34

Borsaların açıklamalarına bakmak lazım. Çünkü her borsa farklı yönde açıklama yapıyor. Bazısı eski bitcoini desteklerken bazıları yenisini, bazıları da her ikisini destekleyeceğini belirten açıklamalar yapıyor. Fork zamanında elinde bitcoin olanlar eğer kendilerine ait bir cüzdanda muhafaza ediyorlarsa bölünmeden sonra her iki coinden de eşit miktarda sahip olabilecekler. Dolayısı ile hangi zincirden devam etmek istiyorlarsa kendi stratejilerini belirleyebilirler. Borsa da tutanlar mutlaka ilgili borsanın konu hakkında yaptığı açıklamaları öğrenip en az forktan 2 gün kadar önce önlemlerini almalılar. Zira fork yaklaştığında borsalar bitcoin işlemlerini en az 24 saat süre ile kapatacaklarını belirtmekteler. Yerli borsalarımızdan ise henüz gelen bir açıklama göremedim. Onlar da en kısa sürede kullanıcılarını bilgilendirmeliler. Ben borsalarda trade yaptığım için fork sürecinde dolara veya ethereuma geçmeyi düşünüyorum.

bende paribudan işlem yapıyorum genelde. bir açıklama bize yol gösterecek ama henüz bir açıklama yok

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

20.03.2021 00:25:16 tarihinde yazıldı.

Bol kazançlar herkese

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

23.04.2021 22:24:26 tarihinde yazıldı.

Bilgi için teşekkürler

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.