Forumlar/Bitcoin / Foruma İlişkin Bazı Öneriler

Bitcoin Türkçe Forumları

aykutpurdeAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 48Kullanıcı resmi

Foruma İlişkin Bazı Öneriler

27.11.2017 14:10:46 tarihinde yazıldı.

Herkese merhaba. Öncelikle site ve forumda 4-5 gündür bulunuyorum. Hem ortam, hem site güzel, çok faydalanıyoruz, Allah bozmasın diyelim :)

Birkaç iyileştirme önerisinde bulunmak istiyorum:

1) Öncelikle sitenin "Yatırımlarım" kısmı çok kullanışlı ve iyi düşünülmüş; ancak hangi borsaya göre güncelleme yaptığını göremiyoruz ve çoğu zaman çok arkadan geliyor. Örneğin an itibarıyla btc fiyatı 37.000 olarka gözüküyor; ancak Paribu'da bile 41.000. Bu sadece şimdi olan bir şey değil, 3-4 gündür takip ediyorum hep geriden geliyor. Burada hem bu geç gelme sorunu çözülmeli, hem de bir ekleme olarak hangi borsaya göre istiyorsak ona göre fiyat göstermeli. Böyle olursa bir farklı coinleri farklı borsalardan aldıysak, istediğimiz borsayı seçer ve hangi borsada ne kadar değerlendmiş/azalmış onu görebiliriz. 

2) Forumda daha popüler coinlere ilişkin başlık açılması olağan; ancak onun dışındaki tüm konular btc başlığı altında paylaşılıyor. Belki ben çömezim diye göremedim; ancak sanırım genel problemleri vs. tartışmak için ayrı başlık yok. Btc forumu altında başlık açmak zorunda kalıyoruz, bu da btc'ye ilişkin esas paylaşımların gözden kaçmasına sebebiyet veriyor. İlk aşamada 2 kategori önerim var: Foruma/siteye ilişkin sorular/öneriler/vs. ve Diğer Coinler. Diğer coinler başlığı da elzem, zira yine kendi başlığı olmayan her coini bu başlıkta konuş eğilimi oluyor, btc başlığı şişiyor. Başlığı olmayan tüm coinler için tek bir kategori açılır, popülerliğine göre zamanla hakeden coinlere de kategori açarız.

Görüş ve önerilerim şimdilik bu kadar, yetkililere sesleniyorum, kripto iradeye sahip çıkın :)

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

27.11.2017 14:17:41 tarihinde yazıldı.

Evet BTC öncü diye genel konuların hepsi burada konuşuluyor. Bu bir teamül oldu kendiliğinden.

Onun dışında ben de altkoinlere çok az ilgi olmasından rahatsızım açıkçası. Çok araştırmayı seven bir toplum değiliz sanırım. Şahane koinler hakkında 2 satır yazı olmuyor genellikle!

27.11.2017 14:28:35 tarihinde yazıldı.

Ben kendim de yazabileceğimden değil de yazanlar çıksa da okusam diye düşünüyorum :D Ayrıca kaotik bir ortam olmaya başladı Btc başlığı, çoğu zaman iyi tartışmaların olacağı, bilgilerin havada uçuşacağı başlıklar sessiz kalıyor. Ben de bunu farkettim, acaba önlem alınabilir mi diye düşündüm. Çok zor mu dediğim değişiklikleri yapmak? Pek anlamıyorum bu işlerden, o yüzden bana konuşması kolay :)

aykutpurde tarafından 27.11.2017 15:19:15 tarihinde düzenlendi.

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

27.11.2017 14:54:50 tarihinde yazıldı.

dostum özellikle 1. maddene katılıyorum. ama site yeni olduğu için iyileştirmeler zamanla olacaktır

27.11.2017 15:19:01 tarihinde yazıldı.

Hemen bir örnek daha vereyim: Makale yazımına yardımcı olacak bir makale veya konu kesin vardır; ama ben aramama rağmen bulamadım. Bir makale gönderdim; ama fotoğraf nasıl ortalanır, yazı nasıl fotoğrafın yanından başlatılır bilmediğimden tam istediğim gibi yazamadım. Eğer böyle rehber niteliğindeki, siteye ilişkin başlıklar bir yerde toplansa işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum.

hypertroxicsAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 83Kullanıcı resmi

27.11.2017 15:41:13 tarihinde yazıldı.

Borsaların fiyatı kendi içlerinde belirlenir. Kriptom'daki mantık ise anlık olarak coinmarketcap'teki fiyatı baz alır. Şöyle ki an olarak 1BTC:9752$ yani 38.186 TL (24/11/2017-15:30 TCMB kur fiyatları ile) ve sistemde gözüken 38.205 TL'dir. Yani arada çok bir fark yok, olan fark ise USD/TL paritesinden geliyordur muhtemelen.

27.11.2017 15:57:06 tarihinde yazıldı.

hypertroxics yazmıştı. 27.11.2017 15:41:13

Borsaların fiyatı kendi içlerinde belirlenir. Kriptom'daki mantık ise anlık olarak coinmarketcap'teki fiyatı baz alır. Şöyle ki an olarak 1BTC:9752$ yani 38.186 TL (24/11/2017-15:30 TCMB kur fiyatları ile) ve sistemde gözüken 38.205 TL'dir. Yani arada çok bir fark yok, olan fark ise USD/TL paritesinden geliyordur muhtemelen.

Anladım, makul bir açıklama olmuş teşekkürler. Yine de borsa seçimi olsa güzel olurdu :) Bir de doğrudan conmarketcap'ten geliyorsa tl ile değil dolar ile görme imkanımız olması daha mantıklı olur. Var mı bilmiyorum, belki de vardır.

mmtars36Uzman Kriptom rütbeMesajlar : 472Kullanıcı resmi

27.11.2017 16:31:00 tarihinde yazıldı.

aykutpurde yazmıştı. 27.11.2017 14:28:35

Ben kendim de yazabileceğimden değil de yazanlar çıksa da okusam diye düşünüyorum :D Ayrıca kaotik bir ortam olmaya başladı Btc başlığı, çoğu zaman iyi tartışmaların olacağı, bilgilerin havada uçuşacağı başlıklar sessiz kalıyor. Ben de bunu farkettim, acaba önlem alınabilir mi diye düşündüm. Çok zor mu dediğim değişiklikleri yapmak? Pek anlamıyorum bu işlerden, o yüzden bana konuşması kolay :)

Hocam bunu herkes farkinda fakat maddelerin basinda da soylediginiz gibi bir duzeltme olmasi lazim sistem yeni oldugundan oturu bu sekildedir ilerleyen zamanda kriptom yetkilileri bu duruma el atacaktir. 

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

13.03.2021 02:09:34 tarihinde yazıldı.

Bol kazançlar.

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.