Forumlar/Bitcoin / İng Banktan Bitcoin haberi

Bitcoin Türkçe Forumları

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

İng Banktan Bitcoin haberi

18.11.2017 11:59:51 tarihinde yazıldı.

Hollandalı banka ING Bank, bitcoin’in çok fazla enerji harcadığına tepki gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde, bankanın yayınladığı bir raporda bitcoin işlemleri bir ayda bir evin tükettiği kadar elektrik tüketiyor. Bankaya göre, geleneksel elektronik ödeme yöntemleri çok fazla enerji harcamadığından, bunun sorunlu olduğuna inanıyorlar. Banka, insanların vergilerini ve ödemelerini klasik ödeme yöntemleriyle yapmaya devam edeceğini savunuyor.

Bitcoin ne kadar enerji harcıyor?Hollanda Bankası, Elektrik Miktarı Üzerinde Karışmış Bitkon Tüketiyor

Bir ING kıdemli ekonomisti Teunis Brosens, güç kullanımının neden bu kadar yüksek olduğunu açıkladı. “Madencilikte bilgisayarın gücü kullanıldığından Bitcoin işlemlerin doğrulanmasının pahalı bir iş olduğunu vurguluyor.”

Ekonomist,bitcoin üretiminde tüketilen elektriği ev aletlerinin harcadığı elektrik ile kıyaslıyor.

Bitcoin üretiminde bir cihazın Hollanda şartlarında ortalama aylık elektrik tüketimi 200kWh olduğunu varsayarsak, bu rakam, bir çamaşır makinasının 200 yıkama yapması, ya da haftada 45 kWh elektrik tüketen bir ailenin aylık elektrik masrafına denk geliyor. Bu da bu günün şartlarında 39 € bedele eşittir.

https://www.kriptoparahaber.com/ing-bank-bitcoin-enerji.html

hürkuşAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 66Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

24.11.2017 12:03:05 tarihinde yazıldı.

Daha önce dolandırıcılıktkan ABD'ye milyonlarca dolar ödemiş, teknolojiye yatırım yapmayan ing'den zaten daha fazla açıklama beklenemzdi. Kendi adıma başıma geleni anlatayım. Ankara'da metro altında ki şubeden hesap açtırdım bir kere. Bankamatik kartımı yollamadılar. Gittim gelmediğini ilettim. Beni telefon bankacılığına yönlendirdiler. Telefon bankacılığı başka bir şubeye yönlendirdi. O şubeye de gittim orası da beni hesabı açtırdığım metro altı şubeye yönlendirdi. Bİr kaç gün sonra yolum düştü tekrar gittim. Bu seferde beni telefon bankacılığına yönlendirdi. İnat ettim dedim alacağım. Aradım şubedeyken, başvuru şubeme yönlendirdi ve pes ettim: ) ama hala da hesabım var. Çoğumuz Akbank çok kullanmazdık BTC işlemleri olmasa fakat,teknolojiyi gerçek anlamda takip eden ve  yatırım yapan sadece Akbank var. Geçenlerde Fiba Holding Yön Kur Başkanı ve TR'de finans sektörünün önde giden isimlerinden biri ve Ekonomi ağırlıklı üniversitesi olan Hüsnü Özyeğin'e bir röportajında öğrencilerden biri BTC hakkında ki fikrini sordu. Cevabı "zaten ülkemiz kredi kartı cenneti, oda bir çeşit sanal para, bu kadar sanl para varken daha fazlasına ihtiyacımız var mı bilemiyorum" gibi bir açıklama yaptı. Durum böyleyken Fintech harici açıklamalardan başka haberleri çok dikkate almamak gerekir. Ben daha çok webrazzi ve Ffintech takip etmekten yanayım. 

hürkuş tarafından 24.11.2017 12:04:35 tarihinde düzenlendi.

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

24.11.2017 12:10:04 tarihinde yazıldı.

Biraz enerji harcadığı gerçek. Bu konuda pek denecek bir şey yok. Çok ekolojik olduğu söylenemez de bu konuda en son konuşacak çevreler bu büyük bankalar, çevrenin defterini düren projeler vs kredileri babam vermiyor sonuçta.

batuhantstknProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 603Kullanıcı resmi

24.11.2017 12:14:27 tarihinde yazıldı.

ing bank ısrarla batması gerektiğini düşündüğüm bir banka nedense hiç kanım ısınmadı şu bankaya, Akbank gerçekten olması gerektiği gibi hareket ediyor, bu akımın karşısında olmak yerine yanında olmayı tercih ediyor.

arielbuzzAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 69Kullanıcı resmi

24.11.2017 13:55:53 tarihinde yazıldı.

eletrik neden pahali? bunun uzerine kafa yorulsa daha saglikli olur. onlarca sonsuz, sinirsiz ve bedava enerji kaynaklari varken elektrik tuketimi uzerinden elestiri getirmek manasiz olmus. nedense bitcoine karsi elestiriler hep geleneksel finans cevreleri ve aktorlerinden geliyor :)

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

24.11.2017 14:05:27 tarihinde yazıldı.

yenilenebilir enerji ile bu sorunu çözebiliriz :)

batuhantstknProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 603Kullanıcı resmi

24.11.2017 21:55:49 tarihinde yazıldı.

Yatırımı güzel yapmak gerekiyor, biraz ileri görüşlü düşünülebilse devlet büyükleri tarafından aslında çok düşük maaliyetlerle çok güzel sonuçlar ve geri dönüşler alınacak ama işte...

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

14.03.2021 00:47:17 tarihinde yazıldı.

Bol kazançlar.

yasin uğurluProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 611Kullanıcı resmi

5.05.2021 04:42:04 tarihinde yazıldı.

Selamun Aleyküm

krmkszAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 280Kullanıcı resmi

4.03.2022 02:20:09 tarihinde yazıldı.

ilginç

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.