Forumlar/Bitcoin / Kurlar neye göre değişiyor?

Bitcoin Türkçe Forumları

abdllhAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 30Kullanıcı resmi

Kurlar neye göre değişiyor?

25.08.2017 15:40:00 tarihinde yazıldı.

Alım-satım oranına göre değiştiğini biliyordum, yanlış mı? Eğer öyleyse tahminler de buna göre mi yapılıyor? Bir coin'in artışa geçebileceği nasıl tahmin edilebilir?

z.osmanliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 47Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

23.09.2017 04:13:02 tarihinde yazıldı.

Her borsanın bir paritesi vardır. Coinmarketcap oranlarına göre alım satım değelerini ve volume değerine görede paritesi belirlenir

Ahmet ZukuYeni Kriptom rütbeMesajlar : 11Kullanıcı resmi

30.09.2017 23:12:59 tarihinde yazıldı.

Bunu bende çok merak ediyordum Osmanlı kardeşim aydınlattığın için teşekkür ederim. 

FurkanUzman Kriptom rütbeMesajlar : 201Kullanıcı resmi

18.10.2017 18:05:32 tarihinde yazıldı.

daha basit bir tanımla fiyatları belirleyen satıcı ve alıcılardır. satış emirleri yükseldikçe fiyat da yükselir ve borsalar bağımsızdır.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi

18.10.2017 20:04:31 tarihinde yazıldı.

Kurlar arz/talep dengesine göre değişiyor. Sen 1 tl den satarken ben 0.75 ten satıp fiyatı düşürüyorum. Sen alıcı bulursan ne ala durumu oluşuyor kısaca.

FurkanUzman Kriptom rütbeMesajlar : 201Kullanıcı resmi

18.10.2017 21:35:25 tarihinde yazıldı.

satışlar artarsa herkes önce kendininkini satmak için biraz daha düşük fiyattan girecek, bu da fiyatı düşürecek.

mertcUzman Kriptom rütbeMesajlar : 143Kullanıcı resmi

29.10.2017 23:54:13 tarihinde yazıldı.

Balinaların alım satımları aslında belirliyor, sen ben o kadar etkilemiyoruz. Çin hükümetinin toplu alım yapması gibi etkenler 10 bin lira etkilemesi gibi.

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

30.10.2017 00:04:46 tarihinde yazıldı.

Arz-talep dengesine göre tabiiki. Eğer bitcoin çok talep ediliyor ve alıcısı çoksa fiyat artıyor çünkü kıymete biniyor, eğer tam tersiyse ve satıcısı çoksa da düşüyor fiyat. En kaba haliyle böyle tanımlayabiliriz.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi

30.10.2017 00:26:29 tarihinde yazıldı.

Vallahi bu geceden sonra ben artık yerel borsaların bot kullandığını düşünmeye başladım.

Kriptom.com dan "PİYASALAR" kısmından takip ediyorum ve BTCTurk Paribu Koinim'i de aynı zamanda takip ediyorum.

Kriptom: 23.758₺

BTCTurk: 23.469₺

Paribu: 23.400₺

Koinim: 23.456₺

Botlarla bence fiyatı manüpüle ediyorlar.

mertcUzman Kriptom rütbeMesajlar : 143Kullanıcı resmi

30.10.2017 00:40:10 tarihinde yazıldı.

Blockchain'de şu an 6220 dolar

kriptomanAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 91Kullanıcı resmi

30.10.2017 01:10:22 tarihinde yazıldı.

Bir coinin çıkışa geçeceğini tahmin edebilmek için çok sayıda yöntemle analiz etmek ve yakın takibe almak gerekir. Grafik üzerinde teknik analiz yapılabilir. Bu biraz geniş ve uzmanlık gerektiren bir konu. 24 saatteki üst ve alt fiyat aralığı çok daraldığında bir süre sonra aşağıya veya yukarıya doğru kırılma olur. Direnç noktası kırılır ve volume desteği de görürse çıkış yada iniş trendi oluşur. Küçük çaplı altcoinlerde sıklıkla pump-dump olayları yapılabiliyor. Yani balinalar ve botlar bir anda fiyatı düşürüp bir anda çok yükseltebiliyorlar. Bir coinin çıkışa geçebilmesi için talebin artması gerekir. Bunun da nedenleri olur. Takipteki coinler hakkında gelişmeler ve haberler yakından takip edilerek çıkışa geçeceği tahmin edilebilir. Yazılım geliştirmesi olabilir, büyük firmalarla anlaşmalar olabilir. Yeni büyük borsalara giriş yapabilir. Altyapısı sağlam, geliştiricileri iyi altcoinler takibe alınıp gelişemelere göre çıkışa geçeceği zaman tahmin edilebilmektedir. Ayrıca BTC'ye karşı alım satım yapılan altcoinler BTC değer kazandığında düşüşe geçer.

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

30.10.2017 09:49:45 tarihinde yazıldı.

Kurlar alım -satıma göre değişiyor.Bu alım satımı en fazla etkileyende dünyadaki haberler çin veya şirket haberleri fiyata direk etkiliyor.

yasin uğurluProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 611Kullanıcı resmi

5.05.2021 04:33:41 tarihinde yazıldı.

Selamun Aleyküm

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.