Forumlar/Bitcoin / Satoshi Nakamoto’nun düşündüğü bitcoin ile bugünkü bitcoin aynı mı

Bitcoin Türkçe Forumları

finkploydAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 42Kullanıcı resmi

Satoshi Nakamoto’nun düşündüğü bitcoin ile bugünkü bitcoin aynı mı

18.11.2017 17:56:10 tarihinde yazıldı.

Nakamoto bitcoin çıkarırken insanların özgürce parayı kullanmasını istemiş. Ama bugün bizler bitcoini borsalar üzerinden satın alıyoruz. Borsalarda alım satım yaparken de tüm kişisel bilgilerimizi veriyoruz. Bu ne kadar bitcoinin amacına uygun düşmektedir 

z.osmanliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 47Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

18.11.2017 18:04:56 tarihinde yazıldı.

Ozgurce derken 3cu taraf olmadan, cok dusuk islem ucretiyle, hizli sekilde para kullanimini dusunduklerini zannediyorum (bence). Kisisel verilerin paylasimini gelince gunluk hayatinizda hastanelerden baslamis elinizdeki telefonlara kadar her yerde tum bilgileriniz( goz,yuz, parmak izi) zaten aliniyor. Bundan kacinmak imkansiz.

18.11.2017 18:17:55 tarihinde yazıldı.

z.osmanli yazmıştı. 18.11.2017 18:04:56

Ozgurce derken 3cu taraf olmadan, cok dusuk islem ucretiyle, hizli sekilde para kullanimini dusunduklerini zannediyorum (bence). Kisisel verilerin paylasimini gelince gunluk hayatinizda hastanelerden baslamis elinizdeki telefonlara kadar her yerde tum bilgileriniz( goz,yuz, parmak izi) zaten aliniyor. Bundan kacinmak imkansiz.

Benim demek istediğim şey. Bitcoini kullanırken ki. Özgürlük ve paranın takipsizliği.  Şonucta bitcoini kimin aldığı kimlik olarak. Belli. Diğer taraftan bu para mevcut sisteme tepki olarak çıktı. Ancak onun  içine doğru evriliyor. Gibi. İnsanlar bitcoinin sadece maddi getirisine odaklanmış durumda. Kullanılan teknoloji çok göz ön planda değiş çoğu kişi için. 

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi

18.11.2017 18:25:51 tarihinde yazıldı.

Kesinlikle değil, eğer öyle olsaydı Bitcoin hala CPU ile kazılabilirdi.

Hepside Yifo Guo yüzünden.

18.11.2017 18:32:13 tarihinde yazıldı.

Diğer merak ettiğim de ilerde bankalar Mining işine el atarsa nasıl olacak ortalık. 

mmtars36Uzman Kriptom rütbeMesajlar : 472Kullanıcı resmi

18.11.2017 19:27:59 tarihinde yazıldı.

Onuda yaparlar yakinda

batuhantstknProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 603Kullanıcı resmi

18.11.2017 20:44:53 tarihinde yazıldı.

Bankalar kesinlikle girecek ama bazı yurt dışı tabanlı bankaların girmesi daha iyi olur böyle bir şey olacaksa

hypertroxicsAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 83Kullanıcı resmi

19.11.2017 05:08:17 tarihinde yazıldı.

finkployd yazmıştı. 18.11.2017 18:32:13

Diğer merak ettiğim de ilerde bankalar Mining işine el atarsa nasıl olacak ortalık. 

işte o zaman inler her yer, ama yapan bankaların sayısı çok bilinmese de bence tonla var

19.11.2017 10:44:25 tarihinde yazıldı.

Belkide şu an bankaların bünyesinde bitcoinler vardır ama hala kendi içlerinde deneme aşamalarındalardır çünkü bankalar için bile bambaşka bir teknoloji.

z.osmanliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 47Kullanıcı resmi

19.11.2017 19:40:57 tarihinde yazıldı.

finkployd yazmıştı. 18.11.2017 18:17:55

Benim demek istediğim şey. Bitcoini kullanırken ki. Özgürlük ve paranın takipsizliği.  Şonucta bitcoini kimin aldığı kimlik olarak. Belli. Diğer taraftan bu para mevcut sisteme tepki olarak çıktı. Ancak onun  içine doğru evriliyor. Gibi. İnsanlar bitcoinin sadece maddi getirisine odaklanmış durumda. Kullanılan teknoloji çok göz ön planda değiş çoğu kişi için. 

Maksimalist olmayalim.teori ile deneme sonuclari cogu zaman farkli oluyor. Tam bekledigimiz olmasa da mevcut sistemden cok iyi oldugu acik. Benim de demek istedigim bu:  gercek dunya kurallarini malesef kabul etmek zorundayiz.

19.11.2017 23:51:30 tarihinde yazıldı.

z.osmanli yazmıştı. 19.11.2017 19:40:57

Maksimalist olmayalim.teori ile deneme sonuclari cogu zaman farkli oluyor. Tam bekledigimiz olmasa da mevcut sistemden cok iyi oldugu acik. Benim de demek istedigim bu:  gercek dunya kurallarini malesef kabul etmek zorundayiz.

Dediğiniz gibi gerçekten ve diğer yandan insanlar bunu maddi getiri olarak görmeseler şu an ki piyasa gücüne sahip olamayabilirdi yani belkide düşünülen ile olanın tam olarak örtüşmemesi işe yaramış olabilir.

batuhantstkn tarafından 19.11.2017 23:52:12 tarihinde düzenlendi.

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

18.03.2021 16:16:37 tarihinde yazıldı.

Bol kazançlar...

yasin uğurluProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 611Kullanıcı resmi

5.05.2021 04:45:06 tarihinde yazıldı.

Selamun Aleyküm

krmkszAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 280Kullanıcı resmi

4.03.2022 02:13:14 tarihinde yazıldı.

takip önemli

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.