Forumlar/Bitcoin / SegWit 2x 1200 Doları Geçti!..

Bitcoin Türkçe Forumları

kriptomanAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 91Kullanıcı resmi

SegWit 2x 1200 Doları Geçti!..

2.11.2017 20:45:43 tarihinde yazıldı.

Bilindiği üzere 15 Kasım civarında gerçekleşmesi beklenen SegWit 2x Hard Forkunda Bitcoin 2 zincir olarak ayrılacak. Zincirin biri şu an işlemde olan klasik Bitcoin olacakken diğer zincir ise yeniliklerin geleceği SegWit 2x olacak.

Coinmarketcap verilerine göre 800 Dolar civarından açılış yapan SegWit 2x koininin değeri 02 Kasım Perşembe 2017 tarihi itibariyle 1.200 Doları geçti. HardFork zamanına kadar bu rakamın artarak devam etmesi bekleniyor.

Bu ne demek?

Hard fork gerçekleştiğinde Bitcoin'in fiyatı SegWit 2x koininin fiyatı kadar düşeceği anlamına geliyor. Ayrıca fiyat düşmesinden ötürü panik satışları da gerçekleşebilir. Global yatırımcılar hard fork dalgalanmalarından olumsuz etkilenmemek için paralarını dolarda bekletmeyi tercih ederek Bitcoinlerini satabilirler. Tabi aksi de olabilir. Yani yatırımcılar ellerinde ki Bitcoin kadar SegWit 2x koini sahibi olacaklarından satmayabilirler de.

Bu ihtimaller gerçekleştiğinde günümüzde adeta bir balon gibi hızlı bir şişme yaşayan Bitcoin fiyatı mutlaka ciddi bir düzeltme ile karşı karşıya gelebilir. Uzman analistler hard fork gerçekleştiğinde Bitcoin fiyatının 5.000 Dolar civarına gerileyebileceğini tahmin etmektedirler. 

Elbette bizler için bu düzeltme panik değil alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

kriptoman tarafından 3.11.2017 00:28:59 tarihinde düzenlendi.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

2.11.2017 21:31:15 tarihinde yazıldı.

Yanlış bir bilgi var, düzelmek istedim. Sahip olduğunuz kadar size SegWit2x coini verilmeyecek ismi herne olacaksa artık.(Air drop değil yani)

Blockchain = Segwit (orjinal zincir)+ Segwit2x (orjinalden ayrılacak zincir)

Şuan biz Segwit zincirine : BTC diyoruz

Segwit2x ede : B2X diyorlar.

Yani gün itibarıyla->   7000$ olan BTC ikiye bölünecek; 1200$ ve 5800$ olarak.

omerbabaYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

2.11.2017 21:34:38 tarihinde yazıldı.

Bence hepsini bi kenare birakip infijity economics xin coini almaya bakalim cok guzel gelecegi var sahane bi alt yapiya blokchain e sahip 

2.11.2017 21:40:09 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 2.11.2017 21:31:15

Yanlış bir bilgi var, düzelmek istedim. Sahip olduğunuz kadar size SegWit2x coini verilmeyecek ismi herne olacaksa artık.(Air drop değil yani)

Söylediğiniz gibiyse fiyat düşüşü kaçınılmaz o halde. Bu konuda bilgim olmamakla birlikte önceki bölünmelere göre mantıken şöyle olması gerektiğini düşünüyorum. Ama sadece kendi yorumumdur.

Diyelim 1 Bitcoinimiz var ve hard fork gerçekleşti.

SegWit (Klasik Bitcoin): 1  BTC (5.000 Dolar.)

SegWit 2x : 1 B2X (1.500 Dolar.)

Bence fiyatı düşer ama her iki koinden de elimizde aynı miktar bulunması gerekir. Eğer bulunmazsa ve çoğunluk SegWit 2X koinini desteklerse şu an elinde Bitcoin olanlar hangi zincirde kalacak. Bence 2 coinden de elimizde aynı miktarda olması gerekir. Fiyat ve hacim bölünür.

kriptoman tarafından 2.11.2017 21:53:52 tarihinde düzenlendi.

2.11.2017 21:42:18 tarihinde yazıldı.

Bu resim daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Orjinal Blockchain'in ikiye ayrılması söz konusu.

2.11.2017 21:59:35 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 2.11.2017 21:42:18

Bu resim daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Orjinal Blockchain'in ikiye ayrılması söz konusu.

Tamam onu anladım zaten ama bana şunu açıklayın. 

Benim 1 Bitcoinim var ve Hard Fork gerçekleşti. Ben hangi zincirde kalacağım? Haliyle 2 zincirde de olmam gerekir. Okuduğum tüm kaynaklarda da bilgi bu yönde. Zaten önce ki bölünmelerde de aynısı oldu. Elimdeki bitcoinin değeri bölünmeden ötürü düştüğü zaman diğer zincirde ki koinden de elimde olması gerekir. Diğer türlü haksızlık olur. Diğer çatallanmalarda nasıl ki her iki coinden de aynı miktarda elimizde olduysa bunda da olmak zorunda. Elimizde ki koinin miktarı aynı olarak iki zincirde de olur ama hacim bölünmesi yaşanır ve değer farkları oluşur. Koinlerin değeri düşer miktarları düşmez. Bu böyle olmak zorunda. Bence bir daha araştırın.

2.11.2017 23:28:04 tarihinde yazıldı.

kriptoman yazmıştı. 2.11.2017 21:59:35

Tamam onu anladım zaten ama bana şunu açıklayın. 

Benim 1 Bitcoinim var ve Hard Fork gerçekleşti. Ben hangi zincirde kalacağım? Haliyle 2 zincirde de olmam gerekir. Okuduğum tüm kaynaklarda da bilgi bu yönde. Zaten önce ki bölünmelerde de aynısı oldu. Elimdeki bitcoinin değeri bölünmeden ötürü düştüğü zaman diğer zincirde ki koinden de elimde olması gerekir. Diğer türlü haksızlık olur. Diğer çatallanmalarda nasıl ki her iki coinden de aynı miktarda elimizde olduysa bunda da olmak zorunda. Elimizde ki koinin miktarı aynı olarak iki zincirde de olur ama hacim bölünmesi yaşanır ve değer farkları oluşur. Koinlerin değeri düşer miktarları düşmez. Bu böyle olmak zorunda. Bence bir daha araştırın.

Neyse, sanırım yukardaki açıklamayı anladınız yada anladığınızı varsayıyorum. Blockchain 2 ye bölününce hangi borsa hangi blockchain'i destekleyecek? Bu bile belli değil bazı borsalar ikisini birden destekleyeceğini bazıları desteklemeyeceğini bazıları ise BTC yi desteklemeyeceğini söylüyor. Herşey belirsiz, bu fork BTC nin çekirdek yapısını değiştirecek bir fork. BTC main core ekibi zaten fork olmasına karşı. Borsanız segwit2x desteklemiyor sabah kalkıyorsunuz 1500$ düşmüş BTC ne yapacaksınız?

3.11.2017 00:20:53 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 2.11.2017 23:28:04

Neyse, sanırım yukardaki açıklamayı anladınız yada anladığınızı varsayıyorum. Blockchain 2 ye bölününce hangi borsa hangi blockchain'i destekleyecek? Bu bile belli değil bazı borsalar ikisini birden destekleyeceğini bazıları desteklemeyeceğini bazıları ise BTC yi desteklemeyeceğini söylüyor. Herşey belirsiz, bu fork BTC nin çekirdek yapısını değiştirecek bir fork. BTC main core ekibi zaten fork olmasına karşı. Borsanız segwit2x desteklemiyor sabah kalkıyorsunuz 1500$ düşmüş BTC ne yapacaksınız?

Ben şahsen makul bir fiyatta dolara geçip Hard Fork süresini işlemsiz izlemeyi tercih edeceğim. 7.000 bin dolarımın bir anda 1.500 dolara düşmesini hazmedemem.

3.11.2017 00:31:06 tarihinde yazıldı.

kriptoman yazmıştı. 3.11.2017 00:20:53

Ben şahsen makul bir fiyatta dolara geçip Hard Fork süresini işlemsiz izlemeyi tercih edeceğim. 7.000 bin dolarımın bir anda 1.500 dolara düşmesini hazmedemem.

En mantıklısı bu gibi duruyor bende son bir artış bekliyorum sonrasında çıkacağım, he fork olmaz ortada kalırız ayrı bir konu belkide blockchain walletlara taşımak daha mantıklı bilemiyorum. Çok karışık ortalık aslında.

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

3.11.2017 00:35:10 tarihinde yazıldı.

Gerçekten çok karışık! Bir de Bitcoinle ilgili şöyle bir şey var yaşadığı her tecrübe zaten o meseledeki ilk tecrübesi olduğundan takipçilerinin yüreğini ağzına getiriyor. Bilinmezliklerle dolu. Sanırım birkaç güne eğilimler de belli olur.

salvationUzman Kriptom rütbeMesajlar : 184Kullanıcı resmi

3.11.2017 02:49:41 tarihinde yazıldı.

parçalandıkça değerleniyor

3.11.2017 19:29:06 tarihinde yazıldı.

SegWit 2x bugün %80 artış göstererek 2.100 Doları geçti.

3.11.2017 21:23:33 tarihinde yazıldı.

kriptoman yazmıştı. 3.11.2017 19:29:06

SegWit 2x bugün %80 artış göstererek 2.100 Doları geçti.

Yeni bitcoin olma yolunda ilerlerken, Bitfinex borsası bunu token olarak açmıştı keşke girseymişiz.

arielbuzzAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 69Kullanıcı resmi

4.11.2017 15:24:58 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 2.11.2017 21:31:15

boylesi bir fiyatlama dogru degil. su anki fiyat (b2x icin) x ise fork sonrasi btc fiyati x degerinde dusecek gorusu yanlis. segwit2x forku belirsizliklerle dolu. eger bolunme sorunsuz gerceklesirse 2 farkli coin olacak (btc ve b2x). btc fiyati kaldigi yerden devam edecek, b2x fiyati ise yine herhangi bir altcoinde oldugu gibi arz/talep dengesine gore belirlenecek. ancak su an segwit2x destekcileri kendilerinin orijinal btc olduklarini, bunun bir ayrisma degil upgrade oldugu iddiasindalar. btc grubu ise buna karsi cikiyor ve bu sekilde bir bolunmenin bitcoin ruhuna aykiri oldugunu belirtiyor. her sey bolunme sonrasi madencilerin verecekleri destege bagli. 

4.11.2017 15:32:42 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 4.11.2017 15:24:58

boylesi bir fiyatlama dogru degil. su anki fiyat (b2x icin) x ise fork sonrasi btc fiyati x degerinde dusecek gorusu yanlis. segwit2x forku belirsizliklerle dolu. eger bolunme sorunsuz gerceklesirse 2 farkli coin olacak (btc ve b2x). btc fiyati kaldigi yerden devam edecek, b2x fiyati ise yine herhangi bir altcoinde oldugu gibi arz/talep dengesine gore belirlenecek. ancak su an segwit2x destekcileri kendilerinin orijinal btc olduklarini, bunun bir ayrisma degil upgrade oldugu iddiasindalar. btc grubu ise buna karsi cikiyor ve bu sekilde bir bolunmenin bitcoin ruhuna aykiri oldugunu belirtiyor. her sey bolunme sonrasi madencilerin verecekleri destege bagli. 

BTC fiyatı kaldığı yerden devam edemez çünkü Hard Fork'ta hacim bölünmesi olacak.

4.11.2017 15:45:05 tarihinde yazıldı.

kriptoman yazmıştı. 4.11.2017 15:32:42

BTC fiyatı kaldığı yerden devam edemez çünkü Hard Fork'ta hacim bölünmesi olacak.

hacim bolunmesi ne demek?

4.11.2017 16:06:50 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 4.11.2017 15:45:05

hacim bolunmesi ne demek?

Bitcoin'in şu an 120 Milyar Dolar Market Hacmi var. Bölündüğü zaman destek gördüğü oran kadar market hacmi de bölünür. Yani bu market hacminin farklı oranlarda ikiye bölündüğünü düşünün. Bitcoin'in mevcut market hacmi düşecek bir kısmını B 2x koini alacak. Dolayısıyla fiyatında da mecburen düşüş gözlenecek. Uzman analistler Bitcoin'in bölünmeden sonra 5.000 Dolar civarı fiyatı olacağını tahmin ediyorlar.

4.11.2017 16:31:40 tarihinde yazıldı.

kriptoman yazmıştı. 4.11.2017 16:06:50

Bitcoin'in şu an 120 Milyar Dolar Market Hacmi var. Bölündüğü zaman destek gördüğü oran kadar market hacmi de bölünür. Yani bu market hacminin farklı oranlarda ikiye bölündüğünü düşünün. Bitcoin'in mevcut market hacmi düşecek bir kısmını B 2x koini alacak. Dolayısıyla fiyatında da mecburen düşüş gözlenecek. Uzman analistler Bitcoin'in bölünmeden sonra 5.000 Dolar civarı fiyatı olacağını tahmin ediyorlar.

hayır boyle bir sey yok. market hacmi bolunmesi gibi bir sey teknik olarak mumkun degil. [market hacmi (market cap) = dolanimdaki coin x bir coinin bedeli] kadardir. bolunmede boyle bir ayrisma soz konusu degil. bolunmeden sonra 16,7 kusur milyon olan dolanimdaki btc miktari degismeyecek. her gun 1.800 adet btc uretilir. 2020 yili ortalarinda bu rakam yariya dusecek. toplam 21 milyon adet 2148 yilinda uretimi tamamlanmis olacak. catallanma (hard fork) adedi, dolayisiyla fiyati, dolayisiyla hacmi etkilemez. catallanmada bir grup gelistirici kendilerine orijinal zincirden yola cikarak yeni bir yol haritasi cizerler. bu yeni coinin belli bir spesifikasyonu olur (toplam adet, teknik altyapi, vb). fiyat buna gore piyasada sekillenir. bu bolunmede eger taraflar bolunme konusunda anlasirlarsa iki ayri coin olusacak. su andaki sorun, taraflarin catallanma sartlarinda anlasamamalari. bolunmeyi isteyen grup kendilerinin orijinal bitcoin oldugu kanisinda israrci. eger yeterli destek gelirse btc ya tarih olacak ya da sorunsuz bir bolunme gerceklesirse iki farkli coin olacak. ancak bahsettiginiz gibi "hacim" bolunmesi gibi bir sey yok.

4.11.2017 18:47:25 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 4.11.2017 16:31:40

hayır boyle bir sey yok. market hacmi bolunmesi gibi bir sey teknik olarak mumkun degil. [market hacmi (market cap) = dolanimdaki coin x bir coinin bedeli] kadardir. bolunmede boyle bir ayrisma soz konusu degil. bolunmeden sonra 16,7 kusur milyon olan dolanimdaki btc miktari degismeyecek. her gun 1.800 adet btc uretilir. 2020 yili ortalarinda bu rakam yariya dusecek. toplam 21 milyon adet 2148 yilinda uretimi tamamlanmis olacak. catallanma (hard fork) adedi, dolayisiyla fiyati, dolayisiyla hacmi etkilemez. catallanmada bir grup gelistirici kendilerine orijinal zincirden yola cikarak yeni bir yol haritasi cizerler. bu yeni coinin belli bir spesifikasyonu olur (toplam adet, teknik altyapi, vb). fiyat buna gore piyasada sekillenir. bu bolunmede eger taraflar bolunme konusunda anlasirlarsa iki ayri coin olusacak. su andaki sorun, taraflarin catallanma sartlarinda anlasamamalari. bolunmeyi isteyen grup kendilerinin orijinal bitcoin oldugu kanisinda israrci. eger yeterli destek gelirse btc ya tarih olacak ya da sorunsuz bir bolunme gerceklesirse iki farkli coin olacak. ancak bahsettiginiz gibi "hacim" bolunmesi gibi bir sey yok.

Teknik kısma hakim değilim. Kendi mantığıma göre yorum getiriyorum. Doğru olmayabilir. Bahsettiğim coinin adeti değil değeridir, yani fiyatıdır. Fiyat bölünmek zorundadır. Karşılığı olmayan bir coinin değeri de olmaz.  Bölünmede bir adet Bitcoinimiz varsa 1 Adet de B 2x'imiz olacak. B 2x'in de bir değeri olacak. Bu değerin karşılığı olmak zorunda değil mi? Dolayısı ile benim mantığım Bitcoin fiyatının B 2x fiyatı kadar düşeceği şeklindedir. Neticede ortada bir bölünme söz konusu. O zaman fiyatın da bölünmesi gerekir.

bansheeAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 21Kullanıcı resmi

4.11.2017 19:03:17 tarihinde yazıldı.

bana bugün bir mail geldi içeriğinden bir kısmı aşağıdadır.   5000 USD BTC yi çalkantılı bir sürece sürüklermi acaba, her ne kadar kullanıcıların elinde BTC kadar segwit2 olsada, segwit2 nin düşüşe yönelmesi durumunda BTC sahiplerinin bir süre kar elde edemeyecek olması gibi bir durum söz konusu olmazmı.

"The price for SegWit2X futures is currently $1955.82 USD which gives us an indication of the possible value of B2X. As you can see it is quite a lot, so it is imperative that you get ready now."

4.11.2017 19:10:28 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 4.11.2017 16:31:40

Herşey iyi güzelde, SegWit2X siz tarafındanmı yapılıyor?

Nasıl bukadar emin konuşabiliyorsunuz?

Ben bir açıklama bekliyorum kaynak bekliyorum, bu yazdıklarınızın bir geçerliliği yok.

Eğer olacak olsa, Bitfinex Borsası BT1 ve BT2 diye kendisi coin oluşturup BTC = BT1 ve B2X= BT2 demez.

Buda market cap bölünmesini işaret eder. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.