5.11.2017 22:32:25 tarihinde yazıldı.
Şafak Dirik yazmıştı. 5.11.2017 22:22:35
Ne yapacağımı size soracak değilim sizinde birşey bildiğiniz yok olsa zaten düzgün bir açıklama yaparsınız. Dahası zaten kimse ne olacağını bilmiyor benimki sadece bir varsayım kimse ne olacağını bilmediği halde sizin kendinizden bukadar emin konuşmanız bence büyük bir saçmalık. İngilizce seviyem sizi neden bukadar ilgilendirdi? Beni işe falanmı alacaksınız? Geliştirip geliştirmemek beni ilgilendiren bir konu bence sizin bunu eleştirmenizde etik değil. Önerilerinizi sivri bir dille yapmak yerine insanları bilgilendirici yazılar paylaşmanız bence daha önemli, sonuç olarak biz birşey bilmiyoruz ya. Sizin gibi üst düzey bilgili insanlara ihtiyacımız var. Fikir üretmek içinde gerekli bilgiye sahibim merak etmeyin. Hiç olmazsa beynim olmadan fikir üretmiyorum.
size temel bilgileri aktardim "nerden biliyorsunuz kaynak gosterin" dediniz. catallanma nedir acikladim, "siz mi yapiyorsunuz" dediniz. hacim ve fiyatlama konusundaki bu temek bilgiden bihabersinizz, yine de "sen nerden biliyorsun ki?" demeye getiriyorsunuz. blokzinci ve uzerinde calisan kripto para nedir bu konuda bilgi sahibi degilsiniz henuz, sonra da hacimden, bolunmeden bahsediyorsunuz. bir coinin teknik spesifikasyonu onceden bellidir. yolun ortasinda herhangi bir sebepten dolayi bu degistirilemez. ornegin btc, 2148 yilinda toplam 21 milyon adet uretimi tamamlanmis olacak. bu atmasyon bilgi degildir. temeldir, acip bakin. herhangi bir catallanma bu miktari degistirmez. bolunme olarak adlandirdiginiz sey sonunda bu miktardan yeni bir coin turetilmeyecek dolayisiyla btc toplam arzi yine 21 milyon olarak kalacak. dolaysiyla hacim de degismeyecek. yani hacim bolunmesi gibi birsey yok. buna itiraz edemezsiniz. dunya yuvarlaksa artik bu cagda ispatini isteyemezsiniz. cok temel bilgi eksigi ile bir fikir paylasmissiniz, ben de bunun neden yanlis oldugunu aktardim. ustune "nerden biliyosun ki?" gibi bir soylemle ciktiniz. sonra bana sivri dilden bahsediyorsunuz. temel bilgi eksiginiz var.