Forumlar/Bitcoin / Site içindeki problemler

Bitcoin Türkçe Forumları

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

Site içindeki problemler

5.11.2017 13:49:05 tarihinde yazıldı.

Arkadaşlar selam biraz rahatsız olduğum bir mevzu hakkında görüş belirtmek istiyorum. Birincisi hepimiz kriptokrasi ile ilgili insanlarız. az ya da çok bu durum böyle. Çeşitli seviyelerde bilgi sahibi insanlarız. Hep birlikte öğreniyoruz aslında, bazı bildiklerimizi de tartışıyoruz. İkincisi ise hepimiz az da olsa gelir elde etmek de istiyoruz. Bunun için Kriptom güzel bir sistem kurmuş durumda.

Fakat şöyle bir durum var. Eğer sitenin niteliğini yükseltmek istiyorsak daha titiz bir tarzda ilerlememiz gerekiyor. Bu hepimizin sorumluluğu. Özellikle makaleler bölümü için bu durum geçerli. Benim buradan @kritom'a önerim editöryal bir denetim düzeni getirmesi yönünde. Bazı çeviriler ve dil kullanımı dökülüyor. Mesela bu bakımdan kelime sayısına göre düzenleme yapmak yerine niteliği arttıracak önlemlere yönelmekte fayda var. Eğer o tarzda bir düzenlemeye gidilmezse sitenin itibarı sıkıntıya girebilir diye düşünüyorum. 

Forum ve yorum alanları zaten özgür alanlar. Bu kısımlarda istediğimiz gibi yorum yapabiliyoruz. Bu kısımlarda dilediğimiz gibi yazmak konusunda sıkıntı yok tabii ki ama şunu da düşünmek lazım, insanlar Bitcoin'e ve kripto paralara yatırım yapıyorlar. Binbir emekle kazandıkları paraları yatırım olarak bu değere yatırıyor. Eğer biz içerik üreticiler bu konuda titizlenmez ve sallapati içerikler üretirsek, bu durum hep bu yatırım yapan insanları yanıltır hem de sitenin prestijine zarar verir. Bence bu konuda hem içerik üreticilere hem de site yönetimine görev düşüyor.

Not: Başlığı yanlış anlaşılıyor diye değiştirdim. Amacım birebir bir tartışma yaratmak değil. Bu mecra hakkındaki gerçek görüşlerimi söylemek. Başlığa "çok bilmişlik" şeklinde bir ifade yazmıştım ama bu yanlış anlamalara sebep olacak sanırım. O yüzden başlığı yeniden düzenledim. 

firatimo tarafından 5.11.2017 17:01:41 tarihinde düzenlendi.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

5.11.2017 13:55:54 tarihinde yazıldı.

İçerik üreticisinin tavsiyesine göre yatırım yapıyorsanız kusura bakmayın da bu sorun size ait (genel olarak söylüyorum), ben genelde yazılarımda yatırım tavsiyesi değildir diye bir not koyuyorum. Kaldı ki ben veya başka biri neden yatırım tavsiyesi versin? Birde bu konuyu sizden başka biri dile getirmediği için "ÇOK BİLMİŞ" siz oluyorsunuz heralde?

Şafak Dirik tarafından 5.11.2017 13:56:36 tarihinde düzenlendi.

huseyin osurUzman Kriptom rütbeMesajlar : 134Kullanıcı resmi

5.11.2017 15:17:57 tarihinde yazıldı.

Kardeşim iyi haklısın ama bu borsacılık işidir yani herkes kendi fikrini ortaya atmak zorunda bu da çok bilmişliğe neden oluyor

norsvastAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 85Kullanıcı resmi

5.11.2017 15:52:24 tarihinde yazıldı.

ben de katılıyorum.

fakat şöyle de bir şey var nitelik dediğin içeriğin kalitesiyse, bir makalenin kaliteli olup olmadığına kim karar verecek? 

çok saçma gelen bir fikirin ilerde doğru çıkmayacağının garantisi yok ne de olsa.

5.11.2017 16:13:57 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 5.11.2017 13:55:54

İçerik üreticisinin tavsiyesine göre yatırım yapıyorsanız kusura bakmayın da bu sorun size ait (genel olarak söylüyorum), ben genelde yazılarımda yatırım tavsiyesi değildir diye bir not koyuyorum. Kaldı ki ben veya başka biri neden yatırım tavsiyesi versin? Birde bu konuyu sizden başka biri dile getirmediği için "ÇOK BİLMİŞ" siz oluyorsunuz heralde?

Mesela siz forumların birinde "BTC satılır mı!?" diye ahkam kesiyorsunuz fakat 3 forum önce satış seviyesi şudur diyorsunuz. Bu tutarsız laf olsun diye edilen lafları kasdediyorum. Bir ne oldumculuk durumu hakim! Sonra sizin çevirilerinize bakıyorum hiç de öyle beylik laflarınız kadar bir bilgi ve birikiminiz yok! Ayrıca hatalı çeviriler yapıyorsunuz. Benzer başka örnekler de var. En sıkıntılı durum Bitcoin konusunda Nakamoto'mun istediği zaman Bitcoin üretebileceği gibi absürt şeyler yazmanız. Bunları insanlar görüyor sadece ben söylemiyorum. Başka kullanıcılar da yazdı.

5.11.2017 16:17:17 tarihinde yazıldı.

norsvast yazmıştı. 5.11.2017 15:52:24

ben de katılıyorum.

fakat şöyle de bir şey var nitelik dediğin içeriğin kalitesiyse, bir makalenin kaliteli olup olmadığına kim karar verecek? 

çok saçma gelen bir fikirin ilerde doğru çıkmayacağının garantisi yok ne de olsa.

Önerim bir editöryal müdahale. Belki site yönetimi bu iş için birini işe almalı. İngilizce bilen ve kriptokrasiden biraz olsun anlayan. Burada eleştirim tek bir kullanıcıya da değil. Örneğin "Bence Bitcoin 25000 olacak" gibi makaleler var maalesef. Ve yazıların içeriğinde hiç bir done, hiç bir argüman ve bilgi yok. Nitelikten bahsettiğim böyle şeyler. 

Mesela tersi örnekler de var. Çok nitelikli yorum yapan kullanıcılar var. Çok iyi çeviriler var. Bunlar artmalı diyorum.

5.11.2017 16:26:14 tarihinde yazıldı.

huseyin osur yazmıştı. 5.11.2017 15:17:57

Kardeşim iyi haklısın ama bu borsacılık işidir yani herkes kendi fikrini ortaya atmak zorunda bu da çok bilmişliğe neden oluyor

Yok, tahminler için bir şey demiyorum. Yeterli argümanı koyup tahminini söylemekte bir sıkıntı yok tabii ki. Ben de büyük bir internet portalında çalışıyorum ve bu konuda 12 yıllık bir deneyimim var. O bakımdan hem kullanıcılara hem de site yönetimine önerilerimi yazmak istedim. Mesela benim birikimimin böyle bir portal için yeterli değil ama her gün bir çeviri ya da birkaç birkaç makale okuyup bu mecraya da bir şey aktarmaya çalışıyorum. Ama mesela forumda şöyle şeyler görüyorum "Burayı takip edin biz herşeyi yazıyoruz" filan :) Afedersiniz de bu biraz küçük dağları ben yarattın tarzı oluyor.

firatimo tarafından 5.11.2017 17:03:04 tarihinde düzenlendi.

5.11.2017 17:36:41 tarihinde yazıldı.

firatimo yazmıştı. 5.11.2017 16:13:57

Mesela siz forumların birinde "BTC satılır mı!?" diye ahkam kesiyorsunuz fakat 3 forum önce satış seviyesi şudur diyorsunuz. Bu tutarsız laf olsun diye edilen lafları kasdediyorum. Bir ne oldumculuk durumu hakim! Sonra sizin çevirilerinize bakıyorum hiç de öyle beylik laflarınız kadar bir bilgi ve birikiminiz yok! Ayrıca hatalı çeviriler yapıyorsunuz. Benzer başka örnekler de var. En sıkıntılı durum Bitcoin konusunda Nakamoto'mun istediği zaman Bitcoin üretebileceği gibi absürt şeyler yazmanız. Bunları insanlar görüyor sadece ben söylemiyorum. Başka kullanıcılar da yazdı.

1-Burda ahkam kesen sensin terbiyeni takın sana hesap verecek değilim. BTC satılmaz, eğer seni tatmin ediyorsa seviye satarsın diye her cümlemin sonuna ekledim. 

2-Ne oldumculuk yapanda burada seni görüyorum nedense? Makalelerimi fikirlerimi ister oku ister okuma, eleştirinide uygun bir üslüpla yap "bilgim hakkında eleştiri yapamazsın"!!! Bu senin eleştirebileceğin bir konu değil.

3-Satoshi makalesinde öyle bir şey yazmıyor, bunuda dün makalemin altına yaptığın yorumlara istinaden o yerde tekrar yazdım "OKUMAYI ÖĞREN"

4-İnsanları kişisel olarak tanımadan hedef olarak seçipte üstüne gitme çalışmanda nedir anlamadım? Benle neyi paylaşmaya çalıştında paylaşamadın?

Madem burası düzgün bir yer olsun istiyorsun önce kendinden başlada her mesaja ayrı ayrı spam gibi cevap vereceğine;

@kişi1

bla bla bla

@kişi2 

bla bla bla

şeklinde yazmaya özen göster.

Şafak Dirik tarafından 5.11.2017 17:39:20 tarihinde düzenlendi.

5.11.2017 17:43:08 tarihinde yazıldı.

Şöyle bir eleştiri var mesela. Neyse konuyu kişiselleştirmeyelim.

Forumlarda cevaplar alıntılara verilir. @kişi şeklinde kullanım yeni sosyal medyaya has bir konu Twitter'la hayatımıza girdi. Kişilere tekil cevap verirken hepsini bir pakete sokma zorunluluğum yok. Zaten yanlış anlaşılır o şekilde. 

firatimo tarafından 5.11.2017 17:48:48 tarihinde düzenlendi.

kriptom AdminMesajlar : 79Kullanıcı resmi

5.11.2017 17:48:50 tarihinde yazıldı.

Arkadaşlar, lütfen birbirimize karşı bir anlayış içerisinde olalım.

Burası herkesin, her bireyin kullanabileceği özgür bir forum alanıdır. Burada kimseyi zorla tutmuyoruz veya kimse zorla durmuyor.

Herkes yazdığı mesajda özgür, ancak birbirimize karşı saygıyı yitirirsek bunun kimseye faydası olmaz.

Burada bizler dahil; herkes eleştiriye açık olmalı, ancak eleştirinin de yapıcı olması şartıyla.

Şimdiden teşekkürler.

kriptom Admin tarafından 5.11.2017 17:49:03 tarihinde düzenlendi.

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

6.11.2017 10:33:47 tarihinde yazıldı.

Arkadaşlar bu sonu beli olan bir şey değil ve herkes fikrini söylemekte. Ve kimse kimseye btc almak zorundasın yada satmak zorundasın gibi bir baskı yapamaz. Fikrini belirtir ve birçok arkadaşımızın yaptığı gibi yatırım tavsiyesi olmadığını belirtir. Her bireyin özgür iradesi vardır. neye nasıl yönleneceğini kendi belirler zaten

huseyin osurUzman Kriptom rütbeMesajlar : 134Kullanıcı resmi

7.11.2017 07:42:58 tarihinde yazıldı.

İki dakika siteye girmedik savaş çıkmış noluyo abi burası özgür bir sosyal medya sitesi (forumlar) isteyen istediği gibi istediğini yazabilir ha doğru yanlış orası okuyana kalmış

7.11.2017 18:56:26 tarihinde yazıldı.

huseyin osur yazmıştı. 7.11.2017 07:42:58

İki dakika siteye girmedik savaş çıkmış noluyo abi burası özgür bir sosyal medya sitesi (forumlar) isteyen istediği gibi istediğini yazabilir ha doğru yanlış orası okuyana kalmış

görüşünüz için teşekkürler

7.11.2017 20:01:16 tarihinde yazıldı.

Şimdi dikkatimi çekti de, kişisel olarak benim hakkımda olumsuz yorumlar yapmadığını ve genel olarak konuyu ele aldığını dile getiren firatimo,

sanırım artık makalelere olan ilgisini yitirdi çünkü google translate çevirileri yayınlanmaya devam ederken ondan ses çıkmıyor.

7.11.2017 23:37:15 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 7.11.2017 20:01:16

Şimdi dikkatimi çekti de, kişisel olarak benim hakkımda olumsuz yorumlar yapmadığını ve genel olarak konuyu ele aldığını dile getiren firatimo,

sanırım artık makalelere olan ilgisini yitirdi çünkü google translate çevirileri yayınlanmaya devam ederken ondan ses çıkmıyor.

@myrael konuyu kişiselleştirmene gerek yok! Ben daha fazla uzatmak istemiyorum açıkçası. Anlaşıldığımı düşünüyorum. Bu konu ciddi editöryal bir problem. Belki sana da fazla yüklenmiş olabilirim. Bu platformun gelişmesi istiyorum. Çeviri ve yazım kuralları bu bakımdan önemli. Böyle devam ederse birçok kullanıcı gözünde prestij kaybı olacaktır!

8.11.2017 00:26:24 tarihinde yazıldı.

Bu arada moderatör olarak atanmışız. Artık bu konuda titizlenip. Birçok düzeltme yapabiliriz. Tartışmamız da maksadını aşmasın derim. Burada biraz çıtayı yükseltirsek çok iyi bir platform olabilir.

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

20.03.2021 00:24:33 tarihinde yazıldı.

Bol kazançlar herkese

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

23.04.2021 22:28:32 tarihinde yazıldı.

Bilgi için teşekkürler

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.