Forumlar/Bitcoin / Sizce Türkiye'deki en iyi Bitcoin borsası hangisi?

Bitcoin Türkçe Forumları

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

Sizce Türkiye'deki en iyi Bitcoin borsası hangisi?

27.10.2017 23:19:04 tarihinde yazıldı.

Sizce Türkiye'deki en iyi Bitcoin borsası hangisi? Neden belirterek yazarsanız çok sevinirim. Böylelikle esaslı bir kıyaslama yapabiliriz topluca.

kriptomanAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 91Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

27.10.2017 23:59:11 tarihinde yazıldı.

Şu an işlem hacmi ve hızıyla Paribu bir adım önde gibi ama sektöre yeni giren Koineks'in alternatif kripto para seçenekleri ve müşteri memnuniyeti odaklı vizyonu ile çok hızlı şekilde liderliğe yükseleceğini tahmin ediyorum.

FurkanUzman Kriptom rütbeMesajlar : 201Kullanıcı resmi

28.10.2017 00:13:09 tarihinde yazıldı.

ilk baktığım şey komisyonları. al sat yapacak birisi için çok önemli

28.10.2017 00:45:13 tarihinde yazıldı.

Furkan yazmıştı. 28.10.2017 00:13:09

Fee ücretleri önemli tabi ama ilk bakılacak şey kesinlikle işlem hacmi olmalı. İşlem hacmi düşükse al-sat yapma imkanı hiç olmaz. Tamamen zaman kaybı olur.

mertcUzman Kriptom rütbeMesajlar : 143Kullanıcı resmi

28.10.2017 00:46:01 tarihinde yazıldı.

Paribu işlem hacmi konusunda gerçekten iyi.

28.10.2017 12:42:07 tarihinde yazıldı.

Altyapı sağlamlığı açısından BTCTurk oldukça iyi sınavlar verdi. Birçoğu sıkıntılar yaşarken stabil atlattığı dönemlere tanık oldum. BTCTurk'ün dezavantajı banka havalesinde limitin yüksek olması. Gerçi PApara'yı kullanarak istediğin miktarı yatırmana imkan tanıyorlar. Benim için biraz daha ön planda. Bir de mobil uygulaması olması büyük avantaj, bu konuda diğerlerini ciddi şekilde geride bırakıyor.

Sonra arayüzü vs düşününce Paribu diye düşünüyorum. Bu ilk ikisi zaten kapışıyor gibi. Hacim bakımından gerçekten de iyi.

Koinim her anlamda gerilerinde kalıyor bence.

Koineksi bilmiyorum, henüz tecrübe etmedim.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 624Kullanıcı resmi

28.10.2017 12:50:29 tarihinde yazıldı.

İlk olarka şunu belirtmeliyimki Türk borsaların hepsinde onaylı üyeliğim olmasına rağmen, kendileride yanlış anlamasın eğer bu yazıyı okurlarsa tabiki, Yerel borsalarımız çok kötü. He bu kötülük hizmet, kullanıcı arayüzü, atılan ticketlere gösterilen ilgi ile alakalı değildir. Borsalarımızın hacimleri düşük! Çok düşük hacimdeki borsalarda fırsatları yakalayamazsınız. Bu yüzden yerel borsalar'ın tek işe yarayabileceği konu; yabancı borsalarda edilen kâr miktarını TL ye çevirirken paravan olarak kullanmaktır. Ha birde SWIFT kullanmıyorsanız, BTC alıp yabancı borsalara gönderirken işe yararlar. Gerçi adamlar içinde önemli değil zaten komisyondan parayı kırıp hepimizden fazla kazanıyorlar. Komisyon miktarı olarak en ucuzu bildiğim kadarıyla BTCTURK, zaten 2013 yılından beri bu işin içindeler kendileri. Fiyat değişimleri çok az, yabancı borsaların 100$-200$ önünden gidiyor BTC düşüşe geçince, BTC artınca zaten katlanarak artıyor. Şimdi 1000 tane BTC aldım Türk borsasından. 1 sene dokunmadım veya al sat yaparak 1200 BTC yaptım. Aldığımda fiyat 10.000TL idi satacagım 35.000TL acaba bozunca bana ödeme yapabiliceklermi? Yada bozabilicekmiyim oda meçhul??? Ama yabancı borsada adam 600 BTC koyuyuor kapış kapış gidiyor bazen.

düzceliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 76Kullanıcı resmi

28.10.2017 14:27:09 tarihinde yazıldı.

Furkan yazmıştı. 28.10.2017 00:13:09

bence doğru diyorsun komisyon bu piyasada oldukça önemli maliyete unsuru teşkil ediyor

28.10.2017 16:50:08 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 28.10.2017 12:50:29

İlk olarka şunu belirtmeliyimki Türk borsaların hepsinde onaylı üyeliğim olmasına rağmen, kendileride yanlış anlamasın eğer bu yazıyı okurlarsa tabiki, Yerel borsalarımız çok kötü. He bu kötülük hizmet, kullanıcı arayüzü, atılan ticketlere gösterilen ilgi ile alakalı değildir. Borsalarımızın hacimleri düşük! Çok düşük hacimdeki borsalarda fırsatları yakalayamazsınız. Bu yüzden yerel borsalar'ın tek işe yarayabileceği konu; yabancı borsalarda edilen kâr miktarını TL ye çevirirken paravan olarak kullanmaktır. Ha birde SWIFT kullanmıyorsanız, BTC alıp yabancı borsalara gönderirken işe yararlar. Gerçi adamlar içinde önemli değil zaten komisyondan parayı kırıp hepimizden fazla kazanıyorlar. Komisyon miktarı olarak en ucuzu bildiğim kadarıyla BTCTURK, zaten 2013 yılından beri bu işin içindeler kendileri. Fiyat değişimleri çok az, yabancı borsaların 100$-200$ önünden gidiyor BTC düşüşe geçince, BTC artınca zaten katlanarak artıyor. Şimdi 1000 tane BTC aldım Türk borsasından. 1 sene dokunmadım veya al sat yaparak 1200 BTC yaptım. Aldığımda fiyat 10.000TL idi satacagım 35.000TL acaba bozunca bana ödeme yapabiliceklermi? Yada bozabilicekmiyim oda meçhul??? Ama yabancı borsada adam 600 BTC koyuyuor kapış kapış gidiyor bazen.

Evet işlem hacimleri meselesi gerçketen sıkıntılı. Geçenlerde izlediğim bir etkinlik videosunda BTCTURK'ün altyapısını sağlayan firmanın bu altyapıyı birkaç borsanın ortak kullanacağı bir sisteme dönüştüreceği yönünde bir şeyler dinledim bu tarz bir şey olmadan dediğiniz sıkıntıların gerçekten çözülme imkanı yok gibi. Gerçi arbitraj cazibesi olduğu sürece satmak isteyeceğiniz koinleri tüketeceksinizdir ama yine de global bir borsa gibi tepki vermiyor haklısınız.

28.10.2017 17:25:50 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 28.10.2017 12:50:29

Kesinlikle katılıyorum. Ben de Türk borsalarını işlem hacimlerinin düşüklüğü sebebiyle TL ile BTC alımlarında ve yabanacı borsalara BTC gönderimi için paravan olarak kullanmaktayım. 

28.10.2017 18:06:54 tarihinde yazıldı.

Geçenki düşüşte terste kalmamak için BTC/ETH den BTC yi ETH ye çevirip (Bittrexte) BTCTurk'e atayım dedim. 15 dakikada para geldi sıkıntısız fakat satış yapamadım.

Elimde kaldı ETH ler daha sonra Bittrexe tekrar gönderip ETH nin yükselişinden faydalanıp ETH/BTC yaparak tekrar BTC ye geçtim. Hacimsizlik büyük bir sıkıntı. Zaten kesilen komisyonlarda cabası.

btcmurat88Acemi Kriptom rütbeMesajlar : 41Kullanıcı resmi

28.10.2017 18:07:10 tarihinde yazıldı.

Ben koinim kullanıyorum oldukça da memnunum

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

29.10.2017 19:22:53 tarihinde yazıldı.

Ben btctürk kullanıyorum.Güvenilirlik bakımından kendini ispatlamış bir borsa.

29.10.2017 19:24:13 tarihinde yazıldı.

Şuan güncel fiyatlara bakarsanız 6060$ a çıktı az önce bitcoin fakat BTCTurk 22.475₺ de kaldı :)

29.10.2017 20:33:40 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 29.10.2017 19:24:13

Şuan güncel fiyatlara bakarsanız 6060$ a çıktı az önce bitcoin fakat BTCTurk 22.475₺ de kaldı :)

Yalnız son iki sert düşüşte Paribu ve Koinim kitlendi diye biliyorum. Koiniminkine tanık oldum, diğerini de okudum sağdan soldan. Ama BTCTurk tık bile demedi! 

2.11.2017 17:45:08 tarihinde yazıldı.

Resmen nazar değdirdik! Bugün 7500 dolardan 7000 dolar düşerken BTCTurk kitlendi. Yaklaşık 10 dk stabil hale gelemedi. İşlemlerde bir sıkıntı olmadı ama o aralıkta mağdur olan muhakkak olmuştur. Bu sıkıntıları çzömezlerse bir çoğumuzu yabancı borsalarda oynarken bulabilirler!!!

2.11.2017 17:46:52 tarihinde yazıldı.

Bu arada BITTURK'ün de işlem hacmi inanılmaz düşük. Mümkün değil orada al sat yapılamaz. En azından şu haliyle. Bir takım cazip çözümler üretmedikleri takdirde çok düşük volümlerde borsaya dönüşmeleri bile mucize olur. 

salvationUzman Kriptom rütbeMesajlar : 184Kullanıcı resmi

3.11.2017 02:53:19 tarihinde yazıldı.

btctürk

samjobsAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 71Kullanıcı resmi

3.11.2017 09:50:37 tarihinde yazıldı.

dün gördük ki oluşan iniş çıkışlar sırasında kar alım satımları ile tüm yerli siteler resmen kitlendi. paribuda defalarca verdiğim emirler yapılamadı. btcturk de kilitlendi. genede yerli borsa da paribu ön plana çıkıyor.

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

3.11.2017 10:24:45 tarihinde yazıldı.

ben paribu kullanıyorum. Şuan kullanımdan memnunum

3.11.2017 10:43:30 tarihinde yazıldı.

BTCTurk diğerlerine göre en büyük avantajı mobil uygulamaya sahip olması bence. İlla bir sıralama yapılacaksa ilk iki BTCTurk ve Paribu olurdu herhalde.

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.