Herkese merhabalar öncelikle,
Uzun zamandır kriptom’da bir sessizlik hakimdi ben de bunu bozmaya geldim tekrardan :)
Bitcoin’den hemen sonra gelen Ethereum’a yatırım yapılır mı biraz bunun hakkında bilgi vereceğim. Hazırsanız başlayalım;
Bitcoin’i hepimiz biliyoruz. Hatta yoldan geçen sıradan bir insanı çevirip sorarsanız, büyük olasılıkla o da bilecektir. Popülerlil anlamında kripto piyasasının lideri tartışmasız Bitcoin. Peki Bitcoin tahtını birilerne bırakabilir mi, bırakırsa bu hangi kripto para olabilir?
Bitcoin en başından beri piyasanın lideri. İlk çıkan kripto para olması bunun en önemli nedenlerinden. Bitcoin’in hemen arkasından piyasa türevi olan Litecoin çıkarıldı. İşleyiş olarak Bitcoin’den fork edilmesine rağmen aralarında bir çol farklar bulunmakta. Litecoin çoğu yatırımcı tarafından gümüş olarak tasfir edilmekte.
Ethereum ise akıllı kontratlar sunması nedeniyle, herkesin kendine ait bir token/asset oluşturmasını sağlayan altyapısı ile birden piyasanın ikinci adamı konumuna geldi. Bitcoin’den sonra geleceği en parlak kripto paralardan biri. Belki de Bitcoin i en çok rahatsız eden para birimi demek yanlış olmaz. Ethereum, 4 bin liralara kadar yükselmiş bir coin. Şuan 600-700 tl bantlarında geziyor. Bana göre bu fiyatlar ve ulaşmış olduğu 4-5 bin liralar Ethereum’un gerçek fiyatı değil.
Yani şuan bence yatırım için en mantıklı kripto paralardan. Geleceği parlak, bir o kadar da popülerliği mevcut. Bitcoin in yerini alabilecek en güçlü adaylardan biri. Yakın zamanda neler yaşanır bilemeyiz ama en azından tahminlerde bulunabiliriz. Eth’nin sunduğu akıllı kontratlar şirketlerin dahi kendi para birimlerini oluşturmasını sağlıyor. Yani her şirket ödeme yöntemi olarak bir para birimi oluşturup kullanabilir. Üstelik bunu 5-10 dakikalık bir sürede yapabilir. Bitcoin’de yaşanan muhtemel manipülasyonlar güveni her zaman zedeliyor. Şirketler, üst kuruluşlar bu yüzden bitcoin’e pek fazla güvenemiyor doğal olarak. Ancak ethereum un bu güçlü altyapısı sayesinde mantıklı bir seçim olmayı hakediyor.
Ethereum güçlü bir para birimi, hafife asla alınmamalı. Şuan iyi bir yatırım seçeneği ve muhakkak bu fırsat değerlendirilmeli.
Umarım beğenirsiniz, sağlıcakla.