Forumlar/Ethereum / Ethereum Madenciliği Giriş önerileri

Ethereum Türkçe Forumları

OnurYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

Ethereum Madenciliği Giriş önerileri

16.06.2019 22:01:56 tarihinde yazıldı.

Merhaba Arkadaşlar ilk defa ETH mining yapmayı düşünüyorum. Belli başlı araştırmalardan sonra işlemci, power, anakart gibi ürünlerimi aldım. Kafama takılan bazı sorular oluştu. Ekran kartını 0 almayı düşünüyorum. Sizce hangi Ekran kartını almalıyım. Kafamda belli başlı ekran kartı modelleri mevcut ama çok kararsız kaldım. Mining konusunda bilgili birileri öneride bulunursa sevinirim. 

İlk olarak : Gigabyte RX 580 Gaming OC 8GB =) güç tüketimi 185  , kazım gücü 32 Hashrate  Fiyat: 1590

MSI AMD Radeon RX 580 ARMOR 8G OC 8GB  =) güç tüketimi 185, kazım gücü 30 Hashrate  Fiyat : 1650 TL

Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 580 8G OC  =) Güç tüketimi 185, kazım gücü 29.5 Hashrate Fiyat: 1600 TL 

Sizinde başka önerileriniz varsa yazabilir misiniz ? Sizce hangisini seçmeliyim ? İlk kurulumda yardımcı olursanız benden sonra giren arkadaşlarda okuyup Faydalanabilirler. 

SADIK TÜRKYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

4.05.2020 15:32:08 tarihinde yazıldı.

kimse yazmamış 

bayddYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

4.05.2020 23:11:55 tarihinde yazıldı.

öncelikle merhaba madencilik den para kazanmayı düşünüyorsan çok yanlış bi zamanda giriyorsun bu işe çünkü günümüz ekran kartları artık çok az getirisi oluyor hatta çoğu ekran kartı getiriden çok gidere yol açıyor he ben mining yapacagım kazandıgımı hemen samayacagım biriktirip artmasını bekleyecegim dersen ayrı ama önerim sitede https://www.kriptom.com/gpu-hashrate-listesi-madencilik/ den ekran kartlarına baka bilir https://www.kriptom.com/madencilik-hesaplama/ dan da ufak bir kar zarar hesabı yapabilirsin 

sdtkclAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 55Kullanıcı resmi

10.05.2020 00:32:51 tarihinde yazıldı.

Öncelikle tecrübeli kişilerden bilgi almaya çalış.

Ayrıca hangi kartın kaç H kazım gücü olduğunu tam olarak öğrenmeye çalış.  Mesela buradaki GPU H değerlerinin bazılarında yanlış bilgilenr mevcut. Birkaç yerden kontrol etmeni tavsiye ederim.

Tek bir anakrat ile ne kadar çok ekran kartı çalıştırırsan karın o oranda artacaktır ama şu an için çok kar bıraktığı söylenemez. Ben 8 tane kart ile yaklaşık 700 liralık enerji gider karşılığında 235H kazım gücüyle aylık ortalama (Bugünkü değerlerle 1ETH:1500TL civarı) 800/850 Liralık bir ETH kazıyorum aylık bazda. Yanı ortalama 8 li rigde 100/150 lira kar edebiliyorum ancak. ELimde sistem olduğu için kazım yapıyorum. Yeni yatırım yapmayı düşünmem. ETH ağında bu yaz büyük bir değişim söz konusu ve bu değişim esnasında büyük düşüş yada tam tersi bir yükseliş yaşanabileceği öngörülüyor. Bunu göze alarak hesaplamanı yapmanı tavsiye ederim. Şu anda bu değişimden kar edebilmek için birçok kişi 32 ETh almaya çalışıyorlar. Bunun sonrası ne şekilde gelişecek belirsiz. 

Sistem olarak öncelikle kazım yapacağın havuzu seçmelisin. Ayrıca hangi ekran kartını kullanacağını seçmelisin. Bunları yaparken de enerji giderini çok iyi hesaplamalısın. 4/5 kart ile kazım yapmayı düşünüyorsan ya vazgeç yada kart sayını artır. 

İşlemci gücün yada kullanacağın Ram çok önemli değil. Ram 4GB olması yeterli mesela. İşlemci olarak ise dual mining yapmayı düşünmüyorsan (Tavsiye etmem çünkü sistemin yorulur.) alt seviye bir işlemci yeterli olacaktır. (Pentium G3xxx yada G4xxx gibi.

Kazım yapacağın havuz ve kullanacağın program/Platform a göre  ya bir tane 120GB SSD yada 16GB flash belleğe ihtiyacın olacak.  (HiveOS veya benzeri platformlar için 16GB lık  flash bellek yeterli olacaktır.) 

En önemli konulardan birisi ise kullanacağın PSU seçimi. Kesinlikle kaliteli PSU kullanmanı tavsiye ederim. PSU seçerken kurmayı planladığın sistemin çekeceği enerjiden en az yüzde yirmi fazlasını hesaplamanı tavsiye ederim.

mesela 5 adet RX470/570 ekran kartı için kabaca hesaplayacak olursak ortalama 5x100W:500 Watt ekran kartları ve ortalama 200/250 Watt diğer donanımlar olduğunu varsayarsak harcayacağın enerji 700/750Watt olacak olup kullanacağın PSU da yüzde seksen verimlilikte bir PSU olduğunu varsayarsak yaklaşık 900/950Watt elektrik sarfiyatın olacak olup en az 1100Watt lık PSU kullanmalısın. Normal şartlarda ise 1200/1250Watt lık PSU tavsiye ederim sisteminin daha verimli çalışması ve olası enerji sorunları yaşamaman açısından. 

Ben 8 tane 470/580 ekran kartını bir süre 1600 Watt lık tek bir PSU ile çalıştırdım. Ama sonradan sıkıntı yaşayabileceğimi düşünerek elimde olan ikinci bir 750Watt lık PSU yu da ilave ettim. Toplam kullandığım enerji 1280Watt civarı.

Umarım yardımcı olur yazdıklarım.

Herkese bol kazançlar...

eda ateşYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

10.05.2020 00:56:16 tarihinde yazıldı.

sdfmkölxdcfvgyb

yasin kaleliYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

10.05.2020 03:30:33 tarihinde yazıldı.

hangi programı kulanacagız peki

sdtkclAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 55Kullanıcı resmi

10.05.2020 12:57:39 tarihinde yazıldı.

yasin kaleli yazmıştı. 10.05.2020 03:30:33

hangi programı kulanacagız peki

Çok fazla program var. En meşhurları Claymore gibi bişeydi. Google da aratırsanız bulursunuz.  Program seçiminden önce hangi platformda kazım yapacağınız önemli. Windows 7 yada Windows 10 üzerinde de kazım yapabileceğiniz gibi NiceHashOS Simple Mining yada HiveOS gibi flash bellek üzerinde çalıştırabileceğiniz platformalarda mevcut. Bu anlamda Flash bellek üzerinde çalışan platformlar biraz daha karmaşıkmış gibi gözükse de alıştığınızda kontrolleri bir miktar daha kolaymış gibi geliyor bana. 

Bu noktadaki kararınız tamamen sizin seçiminiz olacak. Bu seçiminizde amacınızı, hangi platformda yada hangi program ile kazım yapacağınızı belirlemeniz gerekmekte.   Ben HiveOS kullanmaktayım. Başlangıçta biraz karmaşıkmış gibi gözüksede aslında çok basit bir kullanımı var.  Geçmişte niceHash kullandım kısa süreliğine. Bir sürede nanominer kullandım Windows üzerinde.  Windows üzerindeki platformlarda en büyük eksiklik Windowsun zaman zaman gönderdiği güncellemeler  sonucu PC nin kapanması; kazım işleminin durması gibi Windows kaynaklı sıkıntılar eksik olmuyor. 

Flash bellek üzerinde çalışan sistemlerde bu türde sorunlar yaşamazsınız. Ancak Flash bellek üzerinden kazım yapmanız durumunda ise PC nizi ihtiyacınız olduğunda başka işleriniz için kullanamazsınız. Flash bellek üzerindeki platformalarda uzaktan erişim çok kolay olup istediğiniz zaman ve istediğiniz her türlü değişikliği yapabilirsiniz. Ayrıca ekrana ihtiyacınız olmaz. Ama Window ortamında kazım yapacak olursanız istediğiniz an bilgisayarınızı başka işlemleriniz için kullanabilirsiniz. (Tavsiye etmem)

Bunun gibi birçok değişken olup Siz; Size uygun olan program yada platformu seçmeniz gerekir.

Hilal DemirYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

11.05.2020 00:43:21 tarihinde yazıldı.

J

Berat ÖZYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

12.05.2020 00:42:41 tarihinde yazıldı.

madenciliğini yapmakta fayda var

Sefa Murat ÇetinerYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

12.05.2020 10:35:28 tarihinde yazıldı.

gtx 1070ti

Serhat YILDIZYeni Kriptom rütbeMesajlar : 8Kullanıcı resmi

19.05.2020 01:08:49 tarihinde yazıldı.

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle böyle bir konu açmak kurallara uygunmudur bilmiyorum. Şayet uygun değilse şimdiden özür dilerim.

Bugün bir grupta tesadüfen bulduğum yeni bir kripto para var. Sizlerinde bilgisine sunmak ve görüşlerinizi almak istedim.  Şu anda sadece mobil cihazlardan kazım yapılıyor. 

https://minepi.com/

Ben üyeliğimi bir başka arkadaşın referansıyla başlattığım için üyeliğimi yaptığım esnada bir noktada referansımı sordu.  Sadece referanslamı üyelik veriliyor emin değilim yani.  Dİleyen arkadaşlar üstteki referanssız linkten kontrol edebilirler yada alttaki benim referanslı linkimden kontrol edebilir; üyelik başlatabilirler.

BUda benim referans linkim:

Serhat0435

Buradan giriş yaptığınızda mobile sürümü indirmeyi seçerek devam edebilirsiniz. Sizi direk GOOGLE PLAY e yönlendiriyor. Buradan telefonunuza indireceğiniz APP üzerinde üyeliğinizi oluşturuyorsunuz. Bu esnada referansınızı soruyor. Bu noktada "Serhat0435" yazarsanız sevinirim. Şayet istemezseniz ve referanssız üyelik olabiliyorsa o şekilde de üyelik yapabilirsiniz. Sonrasında giriş yapıyorsunuz ve mining başlatıyorsunuz (ekranın sağındaki yıldırım işaretine basarak). Sisteme üye olup mining  ana sayfasına girdiğinizde göreceğiniz üzere Türkçe bölümler mevcut ve sistemde global chat haricinde Türkçe chat mevcut. Mining yapan kişilerle haberleşebilir yada aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. 

Herkese bol kazançlar dilerim.

malavescenkgmailcomAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 28Kullanıcı resmi

19.05.2020 01:43:56 tarihinde yazıldı.

Merhaba arkadaslar

Mining barinma hizmeti sunuyoruz %15 pay alarak enerji gideri tarafimiza ait 

ex1903Yeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

26.09.2020 01:47:58 tarihinde yazıldı.

eth düşüşte peki bu dalgalanmalar ne zaman durupta ethnin değeri artar.

kursatUzman Kriptom rütbeMesajlar : 238Kullanıcı resmi

15.04.2021 12:22:24 tarihinde yazıldı.

Telefondan bile kazim yapila bilen dogex pro var .https://dogesxpro.com/register/67848877 referans linkim bir de her saat basi btc kazabileceginiz bir uygulama 1 haftada 2 bin tl garanti . Kazanamazsan beni burada rezil edin arkadaslar.     Referans olarak eklerseniz de sevinirim  yoksada siz bilirsiniz . Bol kazanc lar https://btcspinner.io/invite/1158781 h

yolgezerYeni Kriptom rütbeMesajlar : 11Kullanıcı resmi

16.04.2021 01:34:56 tarihinde yazıldı.

kursat yazmıştı. 15.04.2021 12:22:24

Telefondan bile kazim yapila bilen dogex pro var .https://dogesxpro.com/register/67848877 referans linkim bir de her saat basi btc kazabileceginiz bir uygulama 1 haftada 2 bin tl garanti . Kazanamazsan beni burada rezil edin arkadaslar.     Referans olarak eklerseniz de sevinirim  yoksada siz bilirsiniz . Bol kazanc lar https://btcspinner.io/invite/1158781 h

bu sıte odeme yapıyor mu, bilginiz var mı?

spinerin ödeme yapması mümkün görünmüyor.Bence kesinlikle scam

yolgezer tarafından 16.04.2021 12:47:14 tarihinde düzenlendi. [yeni bilgi]

mehmet kavakYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

21.04.2021 11:06:35 tarihinde yazıldı.

3060

21.04.2021 11:19:22 tarihinde yazıldı.

Spinern den cekim limiyine az kaldi. Ama verdigi oran ilerki zamanlarrda dusuyor. Cekim limiti 4 milyar falan da bende bir hafatada 3 bucuk milyarlik bir bitikim olustu . Cekim yaptigim an paylasirim arkadaslar. Bir kac site daha var odeme aldigim bunu video haline getirip youtub kanalinda paylasacam sizede haber ederim . Bol kazanclar

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

21.04.2021 14:44:26 tarihinde yazıldı.

iyimiş

Kemal DemAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 17Kullanıcı resmi

21.04.2021 22:41:31 tarihinde yazıldı.

Herkese Merhaba arkadaşlar konu dışı olabilir şimdikten özür dilerim . Money whale uygulaması ile Beraber Dogecoin kazanabiliriz. Şuan ben 2.42 dolar değerinde Dogecoin kazandım. İnanmayanlar için teyit amaçlı ücretsiz para da çekebiliyorsunuz ben çektim. Yapmanız gereken oyunu oynamak hayvanları birleştirmek zaten detaylı olarak YouTube de izleyebilirsiniz video izlemek 15 saniyelik bu videoları boş vaktinizde izleyebilir yada benim gibi spor yaparken setleri video izleyerek tamamlayabilirsiniz. Vakit önemli... Sizlere tavsiye ederim.
Referans kodum:1083912

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

21.04.2021 23:56:01 tarihinde yazıldı.

teşekkürler

1.05.2021 14:56:23 tarihinde yazıldı.

Tesekkur

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.