Forumlar/Ethereum / ethereum tahminleri

Ethereum Türkçe Forumları

FurkanUzman Kriptom rütbeMesajlar : 201Kullanıcı resmi

ethereum tahminleri

18.10.2017 19:38:47 tarihinde yazıldı.

şuan dşüşte bu ne kadar devam eder tahminleriniz nedir? yatırım yapılmalı mı?

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

18.10.2017 19:59:49 tarihinde yazıldı.

Ether çatallanma periyodunda ve çatallanma günü değerlendi ama gene geriye doğru gitti. Al/Sat anlık para kazanma peşindeyseniz ether sizin için biraz yanlış bir seçim olabilir.

Bitcoin ile al/sat anlık 100-200 dolar mümkün fakat bunun içinde borsa bilgisi gerekir. Ama diyorsanızki ben alıcam 3-5 sene dokunmayacam ether alabilirsiniz.

kadorAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 63Kullanıcı resmi

26.10.2017 18:47:53 tarihinde yazıldı.

ETH 6 ay içinde 500 görecek bence madencilerin suan en cok tercıh ettıgı para biirimi

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

27.10.2017 17:26:35 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 18.10.2017 19:59:49

Ether çatallanma periyodunda ve çatallanma günü değerlendi ama gene geriye doğru gitti. Al/Sat anlık para kazanma peşindeyseniz ether sizin için biraz yanlış bir seçim olabilir.

Bitcoin ile al/sat anlık 100-200 dolar mümkün fakat bunun içinde borsa bilgisi gerekir. Ama diyorsanızki ben alıcam 3-5 sene dokunmayacam ether alabilirsiniz.

Çatallanma mevzusunu pek anlayamadım. BTCdeki gibi ayrı bir koin mi oluştu?

Yusuf Kenan YILDIZYeni Kriptom rütbeMesajlar : 8Kullanıcı resmi

27.10.2017 18:19:16 tarihinde yazıldı.

Ethereum 1 yıl içerisinde 700'ü görebilir. Çünkü btc deki spekülasyonlar eth nin önünü açıyor kardeş.

27.10.2017 18:30:02 tarihinde yazıldı.

Yusuf Kenan YILDIZ yazmıştı. 27.10.2017 18:19:16

Ethereum 1 yıl içerisinde 700'ü görebilir. Çünkü btc deki spekülasyonlar eth nin önünü açıyor kardeş.

Umarım haklısındır. Çok insanı sevindirecek bu durum :D

27.10.2017 18:34:38 tarihinde yazıldı.

firatimo yazmıştı. 27.10.2017 17:26:35

Çatallanma mevzusunu pek anlayamadım. BTCdeki gibi ayrı bir koin mi oluştu?

Son forkta oluşmadı fakat daha öncesinde ethereum classic oluştu. Fork ile madencilik kazım zorluğu düştü epey.

düzceliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 76Kullanıcı resmi

27.10.2017 20:05:52 tarihinde yazıldı.

ethereum, son zamanlarda bitcoini takip etmeye başladı.. sanırım sonrası iyi gibi görünüyor.. sanal para birinlerinde inanılmaz bir ilerleme var.. tl tutarları bir anda fırladı gibi

kriptomanAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 91Kullanıcı resmi

27.10.2017 23:27:59 tarihinde yazıldı.

Şu an altcoinler kısa vadeli günlük ticarete çok uygun pozisonda değiller. Ancak çok ciddi fiyat düşüşü yaşadıkları için alım için doğru zaman olduğunu düşünüyorum.

27.10.2017 23:39:32 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 27.10.2017 18:34:38

Son forkta oluşmadı fakat daha öncesinde ethereum classic oluştu. Fork ile madencilik kazım zorluğu düştü epey.

Eyvallah. Yani şöyle düşünebiliriz, çatallanma olduğunda illa yeni bir koin çıkması gerekmiyor. Buradan bunu anlıyorum.

28.10.2017 08:27:22 tarihinde yazıldı.

firatimo yazmıştı. 27.10.2017 23:39:32

Eyvallah. Yani şöyle düşünebiliriz, çatallanma olduğunda illa yeni bir koin çıkması gerekmiyor. Buradan bunu anlıyorum.

Bu çatallanma işi zaten kripto dünyasında çok yeni birşey, çatallanma sonrasında ne olacak ne olmayacak tam olarak belirli olmuyor. ETH ilk çatallanmasında gene zorluk yüzünden çatallanmıştı ve ortaya alternatif bir para cıkardılar bunun adıda ETC oldu. Bu sefer böyle birşey olmadı ama yapılan çatallanma gene zorluk seviyesini düşürmek için yapıldı. İki fork arasında pekte fark olmamasına ragmen ETH ETC ET? gibi bir üçüncü kripto para gelmedi.

28.10.2017 12:30:35 tarihinde yazıldı.

Zincirdeki kayıtların yani blok kayıtlarının lineer olmasını eleştiren bir şeyler okumuştum. Yani temel olarak şunu diyor , veriler üstüste yazıldığından ve herkeste tutulduğundan, büyüyen ve hantallaşan bir yapı ortaya çıkarıyor. Belki ileride bununla ilgili başka bir çözüm de görürüz. Anladığım kadarıyla çatallanmalar bu tarzda sorunları çözmeye çalışan hamleler. Açıkçası çok detay var kripto hadisesinde, o yüzden bazı şeyleri tam kavramak güç. Bu tarz sohbetler faydalı oluyor. Ben uzun vadede ETH'nin kesinlikle büyüyecek tokenlardan biri olduğunu düşünüyorum. Teknolojisi bu kadar konuşulur ve güven verirken değerinin artmaması mucize olur.  

28.10.2017 15:05:46 tarihinde yazıldı.

firatimo yazmıştı. 28.10.2017 12:30:35

Zincirdeki kayıtların yani blok kayıtlarının lineer olmasını eleştiren bir şeyler okumuştum. Yani temel olarak şunu diyor , veriler üstüste yazıldığından ve herkeste tutulduğundan, büyüyen ve hantallaşan bir yapı ortaya çıkarıyor. Belki ileride bununla ilgili başka bir çözüm de görürüz. Anladığım kadarıyla çatallanmalar bu tarzda sorunları çözmeye çalışan hamleler. Açıkçası çok detay var kripto hadisesinde, o yüzden bazı şeyleri tam kavramak güç. Bu tarz sohbetler faydalı oluyor. Ben uzun vadede ETH'nin kesinlikle büyüyecek tokenlardan biri olduğunu düşünüyorum. Teknolojisi bu kadar konuşulur ve güven verirken değerinin artmaması mucize olur.  

ETH de 2 adet sorun yaşandı; herşey çok güzel gidiyordu madenci desteği ve paritedeki artış ile 400$ seviyelerine kadar gelmişti.

1- Hack olayları: Bir çok kişiyi patlattılar 23 milyon dolar degerinde ETH çaldılar.

2-Kazım zorluğundaki artış: GPU kullanıyorsanız belli bir yerden sonra kazım yapamıyorsunuz RIG'inizi hiç çalıştırmasanız daha iyi oluyor.

Şimdi ETHASH algoritmasından ETH çıkmadığı sürece (zaten çıkamaz, bunu söylemek bile saçma) kazım zorluğu bir bomba gibi bekliyecek.

Bir gün olacak kazım zorluğu okadar artacak ki insanlar ETH den uzaklaşacak. Bunun için bir çözüm bulunması gerekiyor.

ETHASH ASIC'te desteklemiyor algoritması gereği iş biraz yaş bence.

28.10.2017 16:06:36 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 28.10.2017 15:05:46

ETH de 2 adet sorun yaşandı; herşey çok güzel gidiyordu madenci desteği ve paritedeki artış ile 400$ seviyelerine kadar gelmişti.

1- Hack olayları: Bir çok kişiyi patlattılar 23 milyon dolar degerinde ETH çaldılar.

2-Kazım zorluğundaki artış: GPU kullanıyorsanız belli bir yerden sonra kazım yapamıyorsunuz RIG'inizi hiç çalıştırmasanız daha iyi oluyor.

Şimdi ETHASH algoritmasından ETH çıkmadığı sürece (zaten çıkamaz, bunu söylemek bile saçma) kazım zorluğu bir bomba gibi bekliyecek.

Bir gün olacak kazım zorluğu okadar artacak ki insanlar ETH den uzaklaşacak. Bunun için bir çözüm bulunması gerekiyor.

Çok detay bir konu, anlamak biraz güç açıkçası çok teknik. Son 2-3 ayda bir fasikül mesele öğrendim doğrusu. 

FurkanUzman Kriptom rütbeMesajlar : 201Kullanıcı resmi

28.10.2017 21:59:45 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 28.10.2017 15:05:46

Eğer madenciliği biterse bu durum eth nin sonu olmaz mı? bu durumda nasıl en iyiler arasında yer alıyor?

28.10.2017 23:19:12 tarihinde yazıldı.

En iyiler arasında yer alması olayı farklı bir olay. Madencilik yapılabilen tonla coin var neden Ethereum? Madencilik biterse tabiki Ethereum'un sonu olacak ve bu olmasın diye geçenlerde Byzantium hard forkunu yaptılar. Daha sonrasında zaten kazım zorluğu düştü.  Aşağıdaki grafikten düşüşü görebilirsin. Bundan 5-6 ay sonra aynı senaryo tekrar edecek. Teknoloji (GPU teknolojisi) ETH için uygun değil.

28.10.2017 23:21:46 tarihinde yazıldı.

Birde neden Ethereum'un cevabını vermeyi unutmuşum : https://www.ethereum.org/token işte bu yüzden.

düzceliAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 76Kullanıcı resmi

28.10.2017 23:26:50 tarihinde yazıldı.

ether, bitcoin gibi kendini yavaştan göstermeye başladı bile, bir arkadaşım ether üretmek için madencilik işini iyiden iyiye yapıyor..

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

30.10.2017 20:05:10 tarihinde yazıldı.

3,4 hafta beklendikten sonra al verir kanaatindeyim.

salvationUzman Kriptom rütbeMesajlar : 184Kullanıcı resmi

1.11.2017 02:53:35 tarihinde yazıldı.

ben eth aldığım zaman düşüyo sürekli

Mustafa ÇelikYeni Kriptom rütbeMesajlar : 2Kullanıcı resmi

14.11.2017 05:08:06 tarihinde yazıldı.

salvation yazmıştı. 1.11.2017 02:53:35

ben eth aldığım zaman düşüyo sürekli

Hahahahaha 😂 Bende Yen'i başladım ve korkum bundandır üstad bu işleri kısa sürede çözmezsek atı alan Üsküdar'ı geçecek :) 

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.