28.10.2017 15:05:46 tarihinde yazıldı.
firatimo yazmıştı. 28.10.2017 12:30:35
Zincirdeki kayıtların yani blok kayıtlarının lineer olmasını eleştiren bir şeyler okumuştum. Yani temel olarak şunu diyor , veriler üstüste yazıldığından ve herkeste tutulduğundan, büyüyen ve hantallaşan bir yapı ortaya çıkarıyor. Belki ileride bununla ilgili başka bir çözüm de görürüz. Anladığım kadarıyla çatallanmalar bu tarzda sorunları çözmeye çalışan hamleler. Açıkçası çok detay var kripto hadisesinde, o yüzden bazı şeyleri tam kavramak güç. Bu tarz sohbetler faydalı oluyor. Ben uzun vadede ETH'nin kesinlikle büyüyecek tokenlardan biri olduğunu düşünüyorum. Teknolojisi bu kadar konuşulur ve güven verirken değerinin artmaması mucize olur.
ETH de 2 adet sorun yaşandı; herşey çok güzel gidiyordu madenci desteği ve paritedeki artış ile 400$ seviyelerine kadar gelmişti.
1- Hack olayları: Bir çok kişiyi patlattılar 23 milyon dolar degerinde ETH çaldılar.
2-Kazım zorluğundaki artış: GPU kullanıyorsanız belli bir yerden sonra kazım yapamıyorsunuz RIG'inizi hiç çalıştırmasanız daha iyi oluyor.
Şimdi ETHASH algoritmasından ETH çıkmadığı sürece (zaten çıkamaz, bunu söylemek bile saçma) kazım zorluğu bir bomba gibi bekliyecek.
Bir gün olacak kazım zorluğu okadar artacak ki insanlar ETH den uzaklaşacak. Bunun için bir çözüm bulunması gerekiyor.
ETHASH ASIC'te desteklemiyor algoritması gereği iş biraz yaş bence.