Forumlar/Ethereum / mining icin donanim onerisi

Ethereum Türkçe Forumları

malavescenkgmailcomAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 28Kullanıcı resmi

mining icin donanim onerisi

24.05.2020 22:16:51 tarihinde yazıldı.

Gpu madencigi icin donanim onerileriniz nelerdir

malavescenkgmailcom tarafından 24.05.2020 22:17:27 tarihinde düzenlendi. [Yazim hatasi]

sdtkclAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 55Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

25.05.2020 23:29:18 tarihinde yazıldı.

GPU ile ne kazmayı düşünüyorsunuz?

ETH ise tavsiye etmem. Yakın zamanda (muhtemelen bu yaz aylarında) ETH de büyük değişimler olacak ve muhtemelen ekran kartlarıyla kazım işi ya bitecek yada çok değişecek/zorlaşacak. Diğer altcoinlerden kazım yapmayı düşünüyorsanız tabiki kazım yapacağınız coine göre donanım seçiminizi yapmanız gerekli.

Bol kazançlar...

25.05.2020 23:55:08 tarihinde yazıldı.

Ne tavsiye edersiniz peki ne kazmaliyim

26.05.2020 00:01:51 tarihinde yazıldı.

Ben ETh kazmaktayım ama başlayalı çok oldu. O sebeple mevcut donanımla ETh kazmaya devam ediyorum. ETH de sıkıntı yaşadığım zaman  ise XRP yada XMR düşünüyorum. Aynı donanım ile devam edebilirim sonuçta. Siz yeni başlayacaksınız anladığım kadarıyla; o sebeple ETH deki durumu gözönünde bulundurarak donanımınızı düşünün. Diğer altcoinlerdeki durumlar hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığım için birşey yazmam çok doğru olmaz. Bu konuda daha deneyimli madenci arkadaşların tavsiyesi daha çok işinize yarayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca bazı şeyleride siz kendiniz deneme yanılma yoluyla  bulmanız gerekebilir.

26.05.2020 00:03:41 tarihinde yazıldı.

Eth donanimiyla xrp devam edilebiliyorsa eth donanimi bana uygundur

26.05.2020 00:13:02 tarihinde yazıldı.

Evet devam edilebiliyor genel anlamda. Ama bazı ayarları değiştirmeniz gerekmekte. Ayrıca bazı kartların bazı coinlerde kazım gücü düşük yada yüksek olma durumları olabiliyor. ETH de çok iyi sonuçlar aldığınız bir EK nında XRP kazımı yapacak olursanız zarar edebilirsiniz mesela. Bu gibi durumları iyi araştırmalısınız öncelikle. Mesela RX470 (mining edition) ekran kartında ben ETh kazımında 29MH kazım yapıyorum. Ama ince ayarlarında değişiklik yapacak olursam daha yüksek değerler alabilmeme rağmen aynı kartın XRP kazımı daha düşük değerlerde olabiliyor. Ekran kartlarında hangi coinde hangi değeri alacağınızı inceleyin önce. Tabi birde harcayacakları enerjiyi de iyi hesaplamanız gerekmekte. 

https://www.kriptom.com/madencilik-hesaplama/

Burada genel anlamda farklı coinlerdeki kazançlarınız yada kazım gücü gibi hesaplamaları yapabilirsiniz.

Ayrıca burada da ekran kartlarının kazım güçlerini kontrol edebilirsiniz. (Güncellenmesi gerekmekte aslında)

https://www.kriptom.com/gpu-hashrate-listesi-madencilik/

sdtkcl tarafından 26.05.2020 00:13:59 tarihinde düzenlendi.

26.05.2020 00:27:03 tarihinde yazıldı.

Elektrik maliyetim yok gunes ve ruzgar ile elektril uretimi yapiyorum

O listeyi baya inceledim de tamaminda zarar gosteriyor ondan kafam karisti

Siz mevcut sizteminizse kac adet rx470 var aylik uretiminiz nedir

26.05.2020 00:30:49 tarihinde yazıldı.

Bende tek bir rigde 5 adet RX470 (4GB) ve 4 adet RX580 (8GB) var önceden 260MH civarı kazım gücüm vardı. İnce ayarlardan birkaç değişiklik yaparak 275MH a çıkardım oratalama harcadığım güç 1400Watt/Saat Enerji sorununuz yoksa ASIC cihazlara da yönelebilirsiniz. Ancak ASIC cihazların bazı dezavantajları vardır. Mesela gürültülü çalışmaları yada arıza durumunda çözüm bulmanız çok daha zor olur vs.

İkinci rigimi çalıştırmıyorum. O rigimde de RX570 (4Gb) var. Ayrıca çalıştırmadığım ASIC cihazımda var. Elektrik giderini karşılamıyor çünkü ve ev ortamında çalıştırılmayacak kadar çok gürültü yapıyor

sdtkcl tarafından 26.05.2020 00:35:21 tarihinde düzenlendi.

26.05.2020 00:34:13 tarihinde yazıldı.

Yallasik 0.7 eth kaziyorsunuz sanirim aylik olarak .

Asic cihazlar dediginiz gibi ariza ve gurultu handikap i var

Kendi donanimimi isim geregi cok uyguna tedarik edebiliyorm 

26.05.2020 00:36:50 tarihinde yazıldı.

aylık 0.6 ETh civarı kazım yapıyorum.

26.05.2020 00:38:06 tarihinde yazıldı.

Maliyetler artinca sozlesmeli olarak rig barindirma hizmeti teklifleri aldim cevremden

Bemimde ondan sonra ilgimi cekmeye basladi bu is

Kart ne onerirsiniz peki

26.05.2020 00:43:30 tarihinde yazıldı.

RX580  öneririm. Sapphire RX580 lerle başlayabilirsiniz. Yada MSI olabilir. Aslında markaların çok fazla bir önemi olmadığını düşünüyorum ben. Daha çok soğutması ve bir arıza durumunda parçasının bulunması daha önemli benim gözümde. benim RX580 lerden birisinin fanı arızalandığında bunu daha net anladım. bazı kartların fanları 200/300 lirayı buluyor. Ben ise 90 liraya çift fan aldım. (XFX RX580 XXX 8GB model)

26.05.2020 01:01:18 tarihinde yazıldı.

Genel tercih Rx580 yonumde

Asus 106/100 hakkinda dusunceniz nedir peki bu kart icin dusunceniz nedir

26.05.2020 01:20:41 tarihinde yazıldı.

Enerji tüketimi az ve 6/8Gb versiyonları var yanlış hatırlamıyorsam. Tercih edilen kartlar arasında önde geliyorlar bildiğim kadarıyla. Ben AMD kartlarda yoğunlaştım hep. önce RX460 larla başladım. sonrada yukarı doğru çıktım. P106 larda yanlış bilmiyorsam 22Mh değerlerinde kazım yapılabiliyor. Ayarlarını değiştirdiğinizde ise yükseliyor kazım gücünüz. Ben bu sebeple bu kartlara girmedim hiç. RX580 (8Gb) lerde default yazılımlarıyla 28/29MH değerlerinde kazım yaparsınız. İnce ayarlarla 32 Mh lara kolayca çıkarsınız. Yabancı forumlarda 34/35Mh larda kazım yaptıklarını yazanlar vardı ama ben hiç ulaşamadım o değerlere. p106 larda ise bu değerlere ulaşabilirmisiniz bilmiyorum. 

Diğer taraftan enerjiyide dikkate aldığınızda gözardı edilmeyecek kartlar P106 lar. Gerçi ben gerek 470lerde,  gerek 570lerde, gerekse 580 lerde  75Watt ile 100 watt arasında enerji ayarlaması yaptım ama P106 larda bunlardan daha düşük değerlerde enerji tüketimi ayarlanabiliyor bildiğim kadarıyla.

26.05.2020 01:52:53 tarihinde yazıldı.

Anakartiniz ve islemciniz nedir peki

26.05.2020 01:58:48 tarihinde yazıldı.

işlemci ve anakartın çok önemi yok. Anakartım gigabyte fintech. 12 adet ekran kartı takabiliyorum. işlemcim 6 yada 7. nesil i3 4Gb ram ve 16Gb flash bellek var sistemde. işlemci daha düşükte olabilir. Çok bir önemi yok. Ram daha düşük olmazsa iyi olur ama çokta yükseltmenize gerek yok. İşlemci yada Ram ile bir işlem yapmayacaksınız sonuçta. işletim sistemi için ekstra bir ssd almanız gerekebilir. Tabi Windows üzerinde kazım yapmayı düşünüyorsanız. SimpleOS, HiveOS gibi sistemlerde kazım yapacak olursanız 16Gb lık bir flash bellek yeterli. riser kartlarınız 8 yada 9. versiyon olursa rahat edersiniz ama alt versiyonlarda riser kartlarda işinizi görecektir. 

Sizteminizdeki en önemli parçalarınızdan birisi PSU olacak. iyi bir seçim yapmanız gerekli bunun için. Karşılaşacağınız birçok sorunun kaynağı PSU olacağını unutmayın.

26.05.2020 02:09:13 tarihinde yazıldı.

6 tane Sapphire Pulse Rx580 8GB
3 tane Sapphire Nitro+ Rx580 4GB
2 tane Corsair HX1000 Güç Kaynağı
2 tane Kingston Fury Hyperx DDR4 8GB Ram
1 tane Intel Pentium G4400 3.3Ghz Islemci
1 tane Biostar Tb250-Btc Pro Anakart
6 tane Versiyon8 Riser
6 tane Versiyon7 Riser

Bu donanim sizce nasildir peki piyasanin baya altina tedarik edebiliyorm bu parcalari

26.05.2020 02:44:11 tarihinde yazıldı.

Fiyatları iyiyse bence donanım olarak güzel. 4GB lık RX 580 ler 8Gb lık olsaymış daha iyi olurmuş aslında. Ayrıca RAM ler fazlalık... Dediğim gibi; sisteminizde 4GB lık Ram olması yeterli aslında. Sizin listenizde ise 2 tane 8 GB var. yani toplamda 16GB RAM var sisteminizde. Windows üzerinde kazım yaparak zaman zaman normal işlerimde de bu sistemden faydalanırım diyorsanız olur. Sadece mining için ortalama 2/3Gb civarı RAM kullanacaksınız ve dahası azda olsa fazladan enerji harcayacağı için gereksiz. Bunun haricinde dediğim gibi sistem güzel. 

Yanlış anlamadıysam bunları ikinci el alacaksınız. Ekran kartlarının fanlarına dikkat edin, yapabilirseniz  uzun süreli çalıştırarak sistemi bir bütün olarak kontrol edin. Ekran kartlarının termal macunlarının yenilenmiş olup olmadığını; termal pad lerinin deforme olup olmadığını kotrol edebilirseniz edin (Zor biraz ama). Gene ekran kartlarını Windows altında test programlarıyla test edebilirseniz edin kesinlikle. Performanslarını; sağlıklarını, soğutmasını test programları vasıtasıyla kontrol edin muhakkak.

PSU ların tamir görüp görmediğini kontrol edin. Uzun süreli kullanımda PSU larda güç kayıpları oluşur. Zorlanmışlarsa kablolarında zorlanmadan kaynaklı deformasyonlar olur. Soketlerin uçlarında temassızlıklar oluşur v.s. 

Riser kartlarda kısadevre koruması olup olmadığını araştırın. 7. ve 8. versiyonlarda genelde kısadevre koruması oluyor ancak nadiren de olsa koruma olmayan riserler olabiliyor.

Kısacası ikinci el alacaksanız sistemi uzun uzadıya kontrol etmeye çalışın.  Olası en ufak sorunda dahi mining işleminizin duracağını unutmayın.

Bol kazançlar dilerim şimdiden.

sdtkcl tarafından 26.05.2020 02:47:19 tarihinde düzenlendi.

26.05.2020 02:47:06 tarihinde yazıldı.

0 alacagim cok tesekkurler

Su meshur pi hakkindaki dusunceniz nedir peki

26.05.2020 03:02:57 tarihinde yazıldı.

Pi olayı riskli. ne olduğu çok belli değil. Şu anda maddi bir değeri yok. Ben üyeyim. İlerleyen zamanda güzelliklerini görebiliriz ama patlayabilirde.  Kazım işlemi için internet v.s istememesi; sadece günde bir kere telefondaki programı çalıştırmanızın (birkaç saniyeliğine) yeterli olması sebebiyle denenebileceğini düşünerek ben üye oldum.  1 milyondan fazla üyesi var. Şayet patlayacak olursa bu kadasr insan boşa kürek çekmiş olacak ama taş atıpta kolum yorulmadı sonuçta.

Diğer taraftan kişisel bilgilerimizin bu sisteme kayıt edilmesi (gerçi gerekli gereksiz birçok yere bilgilerimizi giriyoruz) düşündürücü. Bunun haricinde telefonda herhangi bir işlem yapmıyoruz ama arkaplanda daha kişisel bilgilerimizin kopyalanması gibi bir tehlike de var tabiki. Mesela mali/banka işlemlerimiz, Kripto işlemlerimiz gibi çok özel işlemlerimiz ve bilgilerimiz kopyalanabilir; dahası isteğimiz dışında farklı şekillerde kullanılabilir. Bu riskler her zaman ve her ortamda mevcut olduğunu da düşünüyorum diğer taraftan...

Test sürecinde bu coin ile yapılan bazı alışverişlerde 1pi nin ortalama 10$ civarında işlem gördüğünü düşünürsek; yaklaşık bir haftalık bir sürede 150 pi yaptığımı da düşünürsek; uzun vade de güzel paralar kazanmanın mümkün olduğunuda düşünerek ben üye oldum açıkcası. 

26.05.2020 10:21:43 tarihinde yazıldı.

Mining ne zamandan beri yapiyorsunz

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.