Forumlar/Kriptom / Bedava Elektirikle Mining

Kriptom Türkçe Forumları

EmreYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

Bedava Elektirikle Mining

12.08.2020 14:45:38 tarihinde yazıldı.

Öncelikle merhaba

Şimdi şurdan başlıyayım mining yapmak istiyorum sizden nasıl ve hangi cihazlarla mining yapmalıyım ki kazanç elde edebileyim ?

Yakınımda bir akarsu yatağı var ve ordan 7/24 elektirik ürete biliyorum eğer mining e girersem elektirik üretimini artıraçağım . Yani elektirik bedava .

Mininge başlarsam ona göre küçük bir yer ayarlıyaçağım kira bedeli olmadan masrafsız ve orayı miningin makina boyutuna göre buyutuceğim elektirik bedava olduğundan ve yerde küçük olduğundan makinaları soğutmam kolay olacak.

Size sormak istediğim bu koşullarda mining yapmalımıyım ?

Eğer yapmalıysam Hangi cihaz veya aletleri kullanmalıyım

Ve mining için rig kurarak yapmak mı verimli yoksa antiminer gibi makineler almak mı ?

(Amacım kücükden başlayıp büyümek ve ek gelir sahibi olmak)

Teşekkürler.

unlawful53Yeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

12.08.2020 21:09:36 tarihinde yazıldı.

:)

sdtkclAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 55Kullanıcı resmi

13.08.2020 01:14:08 tarihinde yazıldı.

Merhaba;

Elektriği bedavaya getirmeniz çok güzel. Ancak  nasıl mining yapmaya karar verirseniz verin; bunun bir başlangıç maliyeti olacaktır. Hangi coini kazacağınız önemli. Başlangıç bütçeniz önemli. Mesela elektrik üretiminiz için kurmanız gereken bir sistem ve bu sistemin bir maliyeti olacaktır. Bu maliyet sonrasında mining için ayırabileceğiniz maksimum bütçe önemli. Ayrıca teknik bilginiz önemli. Bilgisayarlar konusunda orta seviyede bilgi sahibi olmanız avantajdır. İleri seviye bilgisayar bilgisine sahipseniz sizin açınızdan büyük avantaj olacaktır. Aslı konuya gelecek olursak:

Rig kurmanın bazı avantajları vardır. Ama dezavantajlarıda vardır. Aynı şekilde ASIC cihazlarda da avantajlar ve dezavantajlar vardır.

Bitcoin kazmayı düşünürseniz mesela rig işinize yaramayacak, ASIC cihaz almak zorunda kalacaksınız. ASIC cihazların genelinde ses yüksektir. Kendi yaşadığınız ortamda bu cihazları çalıştıramazsınız gürültüden dolayı. Ayrıca ASIC cihazlarda teknik anlamda destek bulmanız daha zordur. Yedek parçada bulmanız keza riglerle kıyasladığımızda daha zordur. Gibi birçok dezavantajlar vardır. Ayrıca ASIC cihazlarda alacağınız cihazı sadece aldığınız amaç için kullanabilirsiniz ve genelde daha kısa sürede demode olurlar. Elinizden çıkarmanız daha zor olur. Ama düzgün seçim yaparsanız ve alacağınız kişi/kurum seçimini doğru yaparsanız kısa sürede daha çok kazanma ihtimaliniz yüksektir. Riglerdeki gibi kurulumla v.s işlerle daha az zaman harcarsınız. genelde soğutmasını düzgün yaparsanız sıkıntı yaşamadan kazımınız devam eder. 

Riglerde ise sistemde kullanacağınız parçaları bulmanız daha kolaydır ama başlangıç maliyetiniz yüksek olur. Anakart, işlemci, ram, ekran kartları riser kartlar, soğutma sistemi yada fanlar sistemi kuracağınız kasa ve en önemli malzeme olarak PSU almanız gerekecek ve bunların maliyeti başlangıçta yüksek olacaktır. Ayrıca bu sistemi kendiniz kurmaK zorundasınız. Zaman alacaktır. Ayarlamalarını kendiniz yapmanız gerekecek yada profesyonel yardım almanız gerekecek belkide. Bunların yanında düzgün kurulmuş ve doğru seçilmiş kartlardan oluşan bir rig uzun zaman boyunca sorunsuz çalışabilir ve sonrasında rigi komple yada tek parça olarak satmanız çok daha kolay olacaktır. 

Bunlar ilk başta aklıma gelen şeyler. 

Basitçe yazayım; Elektrik üretiminizi ayarladınız ve saatlik diyelimki 2KW elektrik üretebiliyorsunuz diyelim. Bunun bir kısmını başka cihazlar kullanacağı için 1,5KW sizin kazım için kullanacağınız sisteme kalan elektrik olur. BU güçte n yukarı bir cihaz alamazsınız.  Şimdi hem rig için hem ASIC cihazlar için ortalama 2 yıllık bir kazım sürecini kabaca değerlendirelim isterseniz;

ASIClerde düşünelim; 3000$ (rastgele yazdım; bundan çok daha yğksek ASIC cihazlar mevcut ve bundan daha düşük cihazlarda var.) aldınız; bunu soğutmak için bir sistem kurduğunuzu farzediyorum; 100/200$ da bunun için harcarsınız. 3200$ maliyetle sisteminizi kurmuş olursunuz. Bu sistemle şanslıysanız 2 yıla yakın kazım yaparsınız ve maliyetini gene şanslıysanız ortalama 9/10 ayda çıkartırsınız Sonrasında kar edersiniz. Ama 2 yıl sonrasında cihaz elinizde kalır satamazsınız.

Riglerde ise mesela 6 kartlı bir rig kurulumu için düşünürsek (8GB lık en düşük RX570/580 için düşünelim) 1500 lira tek kart olur; 9.000 lira sadece ekran kartları eder; diğer malzemelerin maliyetide 2000/3000 lira aralığında olduğunu faredelim; başlangıç maliyetiniz 11000/12000 lira aralığında olur ve 6 karttan ortalama 180MH kazımla aylık 1000 lira civarı kazancınız olur. 1 yılda başlangıç maliyetinizi çıkartırsınız ve 2. yıl sonunda başlangıç maliyetinizi ikiye katlamış olursunuz. Bunun yanında da elinizdeki rig olur. bunlarıda 2. elde satmanız çok daha kolay olur. 

Yazdıklarımda hatalar olabilir ama kabaca süreç ve maliyet bu şekilde olacaktır.

esen85Yeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

14.08.2020 13:37:06 tarihinde yazıldı.

:)

CEVDET KAVLAKYeni Kriptom rütbeMesajlar : 3Kullanıcı resmi

17.08.2020 14:07:38 tarihinde yazıldı.

TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

bbolatYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

19.08.2020 00:08:54 tarihinde yazıldı.

Değerli kardeşim en büyük sorun elektrik ve sen bunu çözmüşsün. Şuan Nvidia 2080ti var iyi kazım yapan fakat çok pahalı.Benim fikrim Rx580 ikinci el tanesini 900 TL den toplayıp en az 20 adet olmalı ki her kart 30-32mh alıyor.toplamda 600-640 MH alırsınız.ortalama yazmamın nedeni hep 32 MH vermez bazen düşer yükselir.nekadar ekran kartı okadar kazanç.fakat 2.el alırken dikkat edilecek husus kart arıza görmemiş temiz olmalıdır.Başarılar dilerim.

leyla65Yeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

19.08.2020 15:17:25 tarihinde yazıldı.

Elektriği bedavaya getirmen çok akıllıca fakat mining yapman için artacağını düşündüğün değeri düşük bir coinden başlamalısın ve iyi bir bilgisayar satın almalısın iyi miningler :)

intibahYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

25.08.2020 21:46:15 tarihinde yazıldı.

Bedava elektrik bitcoinden tatlıdır :)

Uğur ArslanboğaYeni Kriptom rütbeMesajlar : 3Kullanıcı resmi

27.08.2020 09:54:43 tarihinde yazıldı.

Merhaba sana tavsiyem miningle hiç uğraşma eskiden güzeldi kazanç vardı madencilikte oraya yatıracağın para ile daha karlı iş yapabilirsin mesela lending %80 veren borsalar var. Elektrik bedava olduğu için illa madencilik yapmak istiyorsan eth ve btc dışında madencilik yapabileceğin coinlere yönelmen tanıdığım kaç tane madenci varsa hepsi bıraktı çok masraflı ve altı ay içinde aldığın sistem demode olabiliyor. 

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 623Kullanıcı resmi

31.08.2020 15:59:41 tarihinde yazıldı.

yakında yeni asic minerlar ile ilgili bir rehber yayınlamayı düşünüyorum

ben çok kazançlı görmüyorum malesef almak daha mantıklı

murat45Yeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

1.09.2020 14:31:51 tarihinde yazıldı.

Almak daha mantıklı ama her türlü btcmining de para kazanmak zorlaştı 

Berkay ÖztürkYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

15.09.2020 10:22:35 tarihinde yazıldı.

elektrik bedava ise işler deiğişir :D

Revaha ZorYeni Kriptom rütbeMesajlar : 1Kullanıcı resmi

17.09.2020 13:53:09 tarihinde yazıldı.

etn en güzel yatırım

AnonimProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 681Kullanıcı resmi

21.04.2021 15:42:13 tarihinde yazıldı.

eyvallah

yasin uğurluProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 611Kullanıcı resmi

10.05.2021 01:18:53 tarihinde yazıldı.

Merhaba bir bitcoin kazım uygulaması buldum 10 milyon kullanıcı ve çekim garantili 2 3 gündür araştırıyorum kendimde kullanıyorum. Hem pc den hemde telden kullanabiliyoruz telde uygulama indirmek 5,89 pc de ücretsiz telde 3 saatte bi tıklayıp interneti kapatsanız bile kazım yapıyo pc süresiz yapılıyo 0,00001 btc olunca çekebiliyoruz .Çekim süresine 10 günde çok rahat ulaşabilirsiniz.Amacım dolandırıcılık değil referans kazanmak istiyorum hem tanıtmış oluyum sizlerde faydalanın hemde ben faydalanıyım.  ismiyle sizde araştırabilirsiniz ama linkimle üye olursanız sevinirim.
https://cryptotabbrowser.com/22957019

yfdalEfsane Kriptom rütbeMesajlar : 2154Kullanıcı resmi

22.07.2021 02:23:39 tarihinde yazıldı.

Hayırlısı

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.