Forumlar/Litecoin / Bilgisayarda Litecoin Madenciliği

Litecoin Türkçe Forumları

birwebdesignAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 19Kullanıcı resmi

Bilgisayarda Litecoin Madenciliği

12.11.2017 15:47:16 tarihinde yazıldı.

Merhaba arkadaşlar.

neredeyse 1 haftadır araştırıyorum ama maalesef bilgisayarda bu iş nasıl yapılır? nasıl sistem özellikleri gerekiyor? ekran kart mı? yoksa İşlemci mi önemli? İnternet kotasından ne kadar yiyor? Hangi programı kullanmalıyım kullanımı nasıl olur?

gibi soruların cevaplarını bulamadım. litecoin.io diye bir site var ordan program indirin dediler indirme bağlantısı yok. bu konularda bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

Şafak DirikProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 624Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

12.11.2017 17:42:53 tarihinde yazıldı.

Bu linkten faydalanabilirsiniz..

https://www.kriptom.com/blog/litecoin-madenciligi-nasil-yapilir/

12.11.2017 17:47:27 tarihinde yazıldı.

Zaten üye olmadan önce o başlığı okudum modum. O başlıkta istediğim bilgiler yer almıyor ben bilgisayarda madencilik yapmak istiyorum yani cihaz almadan. gerekirse o cihaz parasına bilgisayar toplarım farketmez ama yarın bir gün cihaz işime yaramadığında değerlendirmem zor olur ama bilgisayarı değerlendirebilirim en azından. 

12.11.2017 17:57:46 tarihinde yazıldı.

tamam şimdi size istediğiniz cevapları vereyim.

http://www.mycryptobuddy.com/LitecoinMiningCalculator

Ve şunuda belirtelim Scyript algoritması GPU ve ASIC mining desteklemekte.

bu siteye girin, sonra bilgisayarınızdaki ekran kartının gücünü yazın diyelimki bu güç 500mh/s olsun. 

Bu 500mh/s kazım gücüne ödeyeceğiniz para çok fazla. Zaten böyle bir gücünüz varsa ETH mining yapmak daha mantıklı. Bilgisayarla yapabileceğiniz kazıma (ekran kartı ile) GPU mining diyoruz.

Diğer yandan ASIC mining var. ASIC miner'ın gücü de zaten 500mh/s ve fiyatı 1920$ civarında şuan. Buda ASIC mining.

Şimdi ASIC miner a 1920$ verip 500mh/s ile lite coin kazabilirken. buda mevcut zorlukla ayda 3.15 LTC yapıyor.

GPU mining ile kuracağımız mining rig fiyatı RX 470 ler 30mh/s desek taneside 1200₺ civarında daha bunun ana kartı ramı psup falanda var hesaplamıyorum.

Yani bilgisayar ile LTC mining yapılmaz.

12.11.2017 19:13:23 tarihinde yazıldı.

cihazların ülkeye gelişlerinin sıkıntılı olduğunu duydum. gümrükte takılıyormuş ve garanti olayı da sanırım yok. bu konularda bilginiz var mı modum ?

12.11.2017 19:21:33 tarihinde yazıldı.

birwebdesign yazmıştı. 12.11.2017 19:13:23

cihazların ülkeye gelişlerinin sıkıntılı olduğunu duydum. gümrükte takılıyormuş ve garanti olayı da sanırım yok. bu konularda bilginiz var mı modum ?

Evet doğru, Türkiyede bunu getirtenler var ama, sahibinden.com sitesinde satışları var.

Fiyatlar çok uçuk olduğundan zorluk seviyesi artışından dolayı ROI nizde kısa sürede karsılanmayacagından ve dahası aldıgınız makina 2 sene sonra çöp olacağından (gerek üstündeki asic çipler arzalanacak gerek yeni asic minerlar cıkcagından demode olacak). LTC satın alın daha iyi , zorlamaya gerek yok.

Şafak Dirik tarafından 12.11.2017 19:23:33 tarihinde düzenlendi.

12.11.2017 21:31:10 tarihinde yazıldı.

Peki modum ne bilgisayardan üretim karlı ne de cihaz almak karlı. yapanlar nasıl yapıyor benim kafama takılan bu işte. bir haftadır araştırıyorum adamlar bilgisayarla başlayıp kocaman hangara sistem kuruyorlar bunların sihirli değnekleri yoktur sanırım? peki bizim eksiğimiz ne onlardan? bunu gerçekten soruyorum, çünkü ülkemizde ne zaman bir girişim yapacak olsa birisi, insanlar taş koymaya çalışıyor ya da heves meves bırakmıyorlar. açıklayan kimse yok, yardımcı kaynak yok. herkes bir yerden almış bilgiyi değiştirip değiştirip yazmışlar. bu işe öyle ya da böyle girmek istiyorum ama ne yapacağımı bir türlü kavrayamadım :(

mmtars36Uzman Kriptom rütbeMesajlar : 472Kullanıcı resmi

13.11.2017 10:20:40 tarihinde yazıldı.

Bu cihazlar ulkemize girisi sikintili

hypertroxicsAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 83Kullanıcı resmi

14.11.2017 12:46:50 tarihinde yazıldı.

girişi kolay yapıp satanlar var fiyat uçuk ta olsa ama, düzgün bir yazı dizisi göremedim bununla ilgili. ve @birwebdesign arkadaşımın söyledikleri tamamen doğru olmasına rağmen eksiğimiz sanırım alt borsayı iyi okuyamadığımız için diye düşünüyorum. çünkü adamlar zannımca coinler düşükken basıyo mining'e yükselince hoppala paşam malkara keşan

wolfteamUzman Kriptom rütbeMesajlar : 342Kullanıcı resmi

14.11.2017 17:19:26 tarihinde yazıldı.

bununla ilgili en önemli husus maliyet analizi arkadaşlar. her şeyi hesaplayın

14.11.2017 19:45:18 tarihinde yazıldı.

birwebdesign yazmıştı. 12.11.2017 21:31:10

Peki modum ne bilgisayardan üretim karlı ne de cihaz almak karlı. yapanlar nasıl yapıyor benim kafama takılan bu işte. bir haftadır araştırıyorum adamlar bilgisayarla başlayıp kocaman hangara sistem kuruyorlar bunların sihirli değnekleri yoktur sanırım? peki bizim eksiğimiz ne onlardan? bunu gerçekten soruyorum, çünkü ülkemizde ne zaman bir girişim yapacak olsa birisi, insanlar taş koymaya çalışıyor ya da heves meves bırakmıyorlar. açıklayan kimse yok, yardımcı kaynak yok. herkes bir yerden almış bilgiyi değiştirip değiştirip yazmışlar. bu işe öyle ya da böyle girmek istiyorum ama ne yapacağımı bir türlü kavrayamadım :(

Şimdi kaç yaşındasın arkadaşım bilmiyorum ama ben Bitcoin'i farkettiğimde 200$ dı ve ben almadım çünkü alabilicek bir para yoktu, param olsada almazdım heralde vakit kaybı ponzi vs diyerekten. Zatende almadım!!

Bunu almama sebebim hem çevrem, hem arkadaşlarım, hemde ailem. Aslında tek bir sebep var Türkiyede yaşıyor olmam.

Türkiyede yaşadığım için en pahalı petrol türevlerini aldım hep, kıt kanaat geçindim, herşey kıtı kıtınaydı.

Haliyle Bitcoinmiş dijital paraymış ben bunları hiç duymadım haberlerde çıkana kadar (genel türkiyeden bahsediyorum)

Adam işlemciyle günde 50 adet btc kazarken sen counter-strike oynuyordun. Çünkü adam inandı sen ehhh yaptın (gene genel bir metafor)

Adam ASIC miner ile madenciliğe başladı sen bu sefer global offence oynamaya başladın.

Adam şimdi fabrikalar açtı sen hala ... anlatabilmişimdir umarım.

*Buradaki "sen" geneli temsil etmektedir.

Varsa 200 bin tl paranız benimle iletişime geçin size yardımcı olayım. İnanın 1 tl kendim için almayacağım hepsi ASIC miner parası :)

Şafak Dirik tarafından 14.11.2017 23:49:07 tarihinde düzenlendi.

15.11.2017 12:32:18 tarihinde yazıldı.

Ben 37 yaşındayım :) bitcoin ilk çıktığında senin gibi düşündüm modum :) saçma dedim ve arkadaşım 4 bitcoin almıştı (şimdi nerede bilmiyorum köşeyi döndü sanırım) . 15 yıldır web tasarım yapıyorum ve çoğu ünlü sitenin ilk açılışlarını ve açanlarını tanırım ve dediğin gibşi ben günlük iş yapıp para kazanma peşinde olduğumdan hepsine ütopya gözüyle baktım. ama bir felsefem de şu ki hiçbirşey için geç kalınmaz. bir yerden başlamak lazım. fabrika kuramayız belki ama,

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

18.11.2017 16:55:43 tarihinde yazıldı.

İlla madencilik yapacaksanız cihazlarla uğraşmak yerine bulut madenciliğini deneyebilirsiniz. Bir çeşit yatırım ortaklığı sözleşemesi imzalayarak kazım ve üretim yapabilirsiniz. Genesis Mining en bilinenlerinde. 

18.11.2017 20:20:57 tarihinde yazıldı.

Karar senin kardesim tabiki ama kar orani dusuk hesabini iyi yap derim

20.11.2017 15:12:47 tarihinde yazıldı.

firatimo yazmıştı. 18.11.2017 16:55:43

İlla madencilik yapacaksanız cihazlarla uğraşmak yerine bulut madenciliğini deneyebilirsiniz. Bir çeşit yatırım ortaklığı sözleşemesi imzalayarak kazım ve üretim yapabilirsiniz. Genesis Mining en bilinenlerinde. 

baktım araştırdım ama net bilgiler vermilmemiş. mesela 2 yıllık 30 mh/s 800 küsür dolar deniliyor. 30 mh/s de ortalama 1200 dolar kazanılıyor 2 yılda ama bu süre içinde üretim yavaşlayacak mı yavaşlamayacak mı söylenmiyor. kar edeyim derken zarar da edilebilir bir sistem anlayacağınız.

20.11.2017 16:55:42 tarihinde yazıldı.

birwebdesign yazmıştı. 20.11.2017 15:12:47

baktım araştırdım ama net bilgiler vermilmemiş. mesela 2 yıllık 30 mh/s 800 küsür dolar deniliyor. 30 mh/s de ortalama 1200 dolar kazanılıyor 2 yılda ama bu süre içinde üretim yavaşlayacak mı yavaşlamayacak mı söylenmiyor. kar edeyim derken zarar da edilebilir bir sistem anlayacağınız.

Tabiki zorluk seviyesi arttığı sürece sizinde kazım miktarınız kazım gücü sabit kaldığından dolayı düşecektir.

Bunun periyotu yada değişkenliği pek tahmin edilebilir bir durum değil ama genel bir kanı olarak düşeceğini söyleyebilirim.

O yüzden sürekli para kazanabilmek (coin kazım miktarını sabit tutmak daha doğrusu) kazım gücü takviyesi yapılması gerekir.

Yani kazımdan gelen parayı kazıma yatırmanız anlamına gelir bu durumda.

Kâr edebileceğiniz tek nokta kazım gücü zorluğundaki %10 luk düşüşlerdir.

Tablodaki değerler zorluk artım oranları ve kazım gücü zorluğunu gösteriyor. Ağustostan sonrasını site paylaşmamış ağustosta sabitlenmiş gibi düşünmeyin.

20.11.2017 21:51:21 tarihinde yazıldı.

Zor zaten kardesim kar payi yok nerdeyse

23.11.2017 19:57:45 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 20.11.2017 16:55:42

Tabiki zorluk seviyesi arttığı sürece sizinde kazım miktarınız kazım gücü sabit kaldığından dolayı düşecektir.

Bunun periyotu yada değişkenliği pek tahmin edilebilir bir durum değil ama genel bir kanı olarak düşeceğini söyleyebilirim.

O yüzden sürekli para kazanabilmek (coin kazım miktarını sabit tutmak daha doğrusu) kazım gücü takviyesi yapılması gerekir.

Yani kazımdan gelen parayı kazıma yatırmanız anlamına gelir bu durumda.

Kâr edebileceğiniz tek nokta kazım gücü zorluğundaki %10 luk düşüşlerdir.

Tablodaki değerler zorluk artım oranları ve kazım gücü zorluğunu gösteriyor. Ağustostan sonrasını site paylaşmamış ağustosta sabitlenmiş gibi düşünmeyin.

araştırıyorum ve hala bir makina bulamadım ne nasıl olacak çok karmaşık geliyor. Birde myzreal modum bu makale işi nasıl oluyor iletişimden form doldurdum soru sordum ama cevap gelmedi kriptom dan? 

23.11.2017 20:01:47 tarihinde yazıldı.

www.bitmain.com

www.innosilicon.com

bu adreslerden asic miner bulabilirsiniz.

23.11.2017 20:21:13 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 23.11.2017 20:01:47

www.bitmain.com

www.innosilicon.com

Bilgilendirme icin sagol hemen inceliyorum

batuhantstknProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 603Kullanıcı resmi

25.11.2017 19:57:12 tarihinde yazıldı.

Şafak Dirik yazmıştı. 23.11.2017 20:01:47

www.bitmain.com

www.innosilicon.com

Hocam cidden sağ ol kenarda dursun lazım olur belki bir gün

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.