Forumlar/Ripple / XRP neden bu kadar düşük?

Ripple Türkçe Forumları

saykoAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 56Kullanıcı resmi

XRP neden bu kadar düşük?

25.10.2017 22:38:36 tarihinde yazıldı.

Merhabalar. Benim bildiğim üzere kripto paralar arz ve talebe göre fiatları artıp azalıyor. Xrpnin işlem hacmi cok yüksek 3. sırada bu işlem hacmi arz talebe göre gidiyorsa daha fazla olması gerekmez mi birim fiatı? 

İlginiz için teşekkürler...

kadorAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 63Kullanıcı resmi
RE : Konu Başlığı

26.10.2017 16:49:06 tarihinde yazıldı.

Muhtemelen var olan paranın aynı kullanıcılar arasında gidip gelmesi olabılır sısteme dahşl olan yenı yatırımcılar gerekli muhtemelen birde platformun altyapısınada yatrıım gerekıyor olabılır ki zaten btc nın bariz agırlıgı pıyasadayken dıger koınlerden artık sıcrama beklemez mantıklı olmaz ınsanlar suan alt koınlerı fee gıderlerı dusuk oldugu ıcın tercıh edıyor bence ornek verıyorum bı yere btc gondermem gerekıyor mesela dogecoıne cevırıp gonderıyorum

fee sı neredeyse bedavaya gelıyor muhtemelen kullanıcılar borsalarda bunları yapıyor olabılır

salvationUzman Kriptom rütbeMesajlar : 184Kullanıcı resmi

1.11.2017 02:41:41 tarihinde yazıldı.

fee'siz olunca tabi botlarla al sat yapıp en ufak oynamada kazanç sağlıyordur

arielbuzzAcemi Kriptom rütbeMesajlar : 69Kullanıcı resmi

2.11.2017 17:01:17 tarihinde yazıldı.

fiyat analizi ve tahmini yaparken o kripto paranin dolanimdaki miktarina dikkat etmek gerekir. su an dolanimda yaklasik 40 milyar ripple var. toplam arz 100 milyar olacak. bir adedinin fiyatinin dramatik bir sekilde artmasi icin, buraya yuklu miktarda para girisinin olmasi gerekiyor (su an yaklasik 7,5 milyar usd). yani kabaca; su anki fiyata yaklasik 20 cent dersek (18-20 arasi dalgalaniyor), bunun 40 cent olmasi icin toplam hacmin 15 milyar usd olmasi gerekir. altcoinlerin toplam piyasa hacminin su an icin yaklasik 75 milyar usd oldugu dusunuldugunde, boyle bir rakama ulasmasi (toplam hacmin 5'te 1'i) yakin gelecekte pek mumkun gorunmuyor. 

3.11.2017 08:47:18 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 2.11.2017 17:01:17

fiyat analizi ve tahmini yaparken o kripto paranin dolanimdaki miktarina dikkat etmek gerekir. su an dolanimda yaklasik 40 milyar ripple var. toplam arz 100 milyar olacak. bir adedinin fiyatinin dramatik bir sekilde artmasi icin, buraya yuklu miktarda para girisinin olmasi gerekiyor (su an yaklasik 7,5 milyar usd). yani kabaca; su anki fiyata yaklasik 20 cent dersek (18-20 arasi dalgalaniyor), bunun 40 cent olmasi icin toplam hacmin 15 milyar usd olmasi gerekir. altcoinlerin toplam piyasa hacminin su an icin yaklasik 75 milyar usd oldugu dusunuldugunde, boyle bir rakama ulasmasi (toplam hacmin 5'te 1'i) yakin gelecekte pek mumkun gorunmuyor. 

Yani kısaca dolaşımdaki paranın oranı teleb oranından az olduğu zaman xrpnin fiatı artış gösterecek. Ozaman kripto paranın algoritmasını oluştururken piasaya daha az sunsalarmış çünkü bana kalırsa fiat hacmi ne kadar yüksek olsa da insanların gözünde    paranın değerinin düşük olması bu paranın değersiz olması algısını hiç bir şekil de değiştirmez.

3.11.2017 09:33:31 tarihinde yazıldı.

sayko yazmıştı. 3.11.2017 08:47:18

Yani kısaca dolaşımdaki paranın oranı teleb oranından az olduğu zaman xrpnin fiatı artış gösterecek. Ozaman kripto paranın algoritmasını oluştururken piasaya daha az sunsalarmış çünkü bana kalırsa fiat hacmi ne kadar yüksek olsa da insanların gözünde    paranın değerinin düşük olması bu paranın değersiz olması algısını hiç bir şekil de değiştirmez.

bu sekilde dusunmek yanlis olur. dolanimdaki miktar ve toplam arz miktari o coinin ne amacla kullanilacagi ile ilgili. tum finansal islemlerde mevcut finans kuruluslarinin blokzincir altyapisina gecisi ve bu alanda kullanilmasi icin gelistirilen bir proje ripple. deger fiyatla alakali degil, projenin ne olduguna baglidir. fiyati ripple'a gore kat be kat fazla olan bircok "suni" coin var su an. bircogu yakin gelecekte yok olacak. coinin degerini tahlil etmek icin fiyatina degil, ne amacla, hangi proje icin kullanilacagina bakmak gerek. fiyat analizi baska bir sey. fiyat ile deger ayni sey degildir.

3.11.2017 10:02:42 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 3.11.2017 09:33:31

bu sekilde dusunmek yanlis olur. dolanimdaki miktar ve toplam arz miktari o coinin ne amacla kullanilacagi ile ilgili. tum finansal islemlerde mevcut finans kuruluslarinin blokzincir altyapisina gecisi ve bu alanda kullanilmasi icin gelistirilen bir proje ripple. deger fiyatla alakali degil, projenin ne olduguna baglidir. fiyati ripple'a gore kat be kat fazla olan bircok "suni" coin var su an. bircogu yakin gelecekte yok olacak. coinin degerini tahlil etmek icin fiyatina degil, ne amacla, hangi proje icin kullanilacagina bakmak gerek. fiyat analizi baska bir sey. fiyat ile deger ayni sey degildir.

Aslında benim demek istediğim tam olarak xrpnin değersiz bir para birimi olduğu değil. Zaten bu paranın işlem hacim olarak ilk 3te ve şunu eklemekde isterim xrpnin ne amaçla kullanıldığını bilmiyorum fakat değerinin düşük olması bu paranın kullanılış amacıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü bitcoine bakacak olursak sathoshilere kadar düştük ve rahat rahatta işlem yapabiliyoruz. Asıl demek istediğim budenli yüksek hacime sahip olan paranın kendi birim değeri de yüksek olsa dışardan bakan insanlar açısından kaya gibi dururdu yani insanların duruma bakış açısından bahsediyorum bakış açısı olayın aslını değiştirmez.

3.11.2017 10:19:10 tarihinde yazıldı.

sayko yazmıştı. 3.11.2017 10:02:42

Aslında benim demek istediğim tam olarak xrpnin değersiz bir para birimi olduğu değil. Zaten bu paranın işlem hacim olarak ilk 3te ve şunu eklemekde isterim xrpnin ne amaçla kullanıldığını bilmiyorum fakat değerinin düşük olması bu paranın kullanılış amacıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü bitcoine bakacak olursak sathoshilere kadar düştük ve rahat rahatta işlem yapabiliyoruz. Asıl demek istediğim budenli yüksek hacime sahip olan paranın kendi birim değeri de yüksek olsa dışardan bakan insanlar açısından kaya gibi dururdu yani insanların duruma bakış açısından bahsediyorum bakış açısı olayın aslını değiştirmez.

kaya gibi saglam coin deger artislari zig-zaglar cizmeyen, sabit, stabil ve duzenli buyuyen hacmi olan coinlerdir. ripple buna orenk olarak gosterilebilir. ayni rippleda da en kucuk birimlere kadar dusebilirsiniz. degerin degil fiyatin dusuklugu kullanim amaciyla alakali degil. degerle fiyati yine karistiriyorsunuz. ikisi farkli. satoshilere kadar dustuk rahatca islem yapabiliyoruz tam olarak nedir anlayamadim cunku ayni temel matematik ripple icin de gecerli. sizin o gordugunuz islem hacmi dolanimdaki coin miktari x bir coinin fiyati ile hesaplaniyor. konuya tamamen yabanci birisi dediginiz sekilde algilayabilir elbette ama konudan bihaber birisi yanlis algilayacak diye sirkulasyonu dusurecek halleri yok. ripplelin 100 milyar toplam coin yaratilacak bir sistemde tasarlanmis olmasi bu coinin hangi sektorde ne amacla kullanilacagi dusunulerek tasarlanmis neticede. 

3.11.2017 11:49:59 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 3.11.2017 10:19:10

kaya gibi saglam coin deger artislari zig-zaglar cizmeyen, sabit, stabil ve duzenli buyuyen hacmi olan coinlerdir. ripple buna orenk olarak gosterilebilir. ayni rippleda da en kucuk birimlere kadar dusebilirsiniz. degerin degil fiyatin dusuklugu kullanim amaciyla alakali degil. degerle fiyati yine karistiriyorsunuz. ikisi farkli. satoshilere kadar dustuk rahatca islem yapabiliyoruz tam olarak nedir anlayamadim cunku ayni temel matematik ripple icin de gecerli. sizin o gordugunuz islem hacmi dolanimdaki coin miktari x bir coinin fiyati ile hesaplaniyor. konuya tamamen yabanci birisi dediginiz sekilde algilayabilir elbette ama konudan bihaber birisi yanlis algilayacak diye sirkulasyonu dusurecek halleri yok. ripplelin 100 milyar toplam coin yaratilacak bir sistemde tasarlanmis olmasi bu coinin hangi sektorde ne amacla kullanilacagi dusunulerek tasarlanmis neticede. 

Değerle fiatı karıştırıyorsunuz derken ben şundan bahsediyorum hacim olarak yüksek hacme sahip olan bir kripto para zaten değerlidir, çünkü öyle ya da böyle bu para ile işlem yapılmaktadır.Burda hem fikirmiyiz hocam . Kaya gibi sert olmasından kastımda bitcoin gibi birim fiyatının karakteristik olarak bir yükselişe girmesinin temenliğini istememin bir benzetmesi ve kaya gibi serti siz stabil bir diyagram olarak algılamıssınız fakar xrp böyle bir grafiğe de sahip değil sürekli dalgalanıyor ve size bir şey sormak istiyorum xrpnin yöneticileri xrpnin birim fiatını nasıl belirleyebilirler.  Kendi kendilerine karşı spekülasyon ya da manüpülasyon yapabilirler mi? İşin etik kısmına girmiyicem . Eğer dediğiniz gibi 100milyon xrp'yi yaratmışlarsa belirli bir amaç için fiatıda o amaç doğrultusunda ilerlemesi gerekiyordur fakat bu fiatı belirleye biliyorlarsa sizin dediğiniz gibi manipülasyonla neden bunun birim fiatını yükseltmesinler ki kaybedecek hiç bir şeyleri olmaz 1 xrp ile değilde 0,5 ile işlem yaptırırlar-bu da sathosi örneği mantığı matematik aynı zaten-.

4.11.2017 11:30:56 tarihinde yazıldı.

sayko yazmıştı. 3.11.2017 11:49:59

Değerle fiatı karıştırıyorsunuz derken ben şundan bahsediyorum hacim olarak yüksek hacme sahip olan bir kripto para zaten değerlidir, çünkü öyle ya da böyle bu para ile işlem yapılmaktadır.Burda hem fikirmiyiz hocam . Kaya gibi sert olmasından kastımda bitcoin gibi birim fiyatının karakteristik olarak bir yükselişe girmesinin temenliğini istememin bir benzetmesi ve kaya gibi serti siz stabil bir diyagram olarak algılamıssınız fakar xrp böyle bir grafiğe de sahip değil sürekli dalgalanıyor ve size bir şey sormak istiyorum xrpnin yöneticileri xrpnin birim fiatını nasıl belirleyebilirler.  Kendi kendilerine karşı spekülasyon ya da manüpülasyon yapabilirler mi? İşin etik kısmına girmiyicem . Eğer dediğiniz gibi 100milyon xrp'yi yaratmışlarsa belirli bir amaç için fiatıda o amaç doğrultusunda ilerlemesi gerekiyordur fakat bu fiatı belirleye biliyorlarsa sizin dediğiniz gibi manipülasyonla neden bunun birim fiatını yükseltmesinler ki kaybedecek hiç bir şeyleri olmaz 1 xrp ile değilde 0,5 ile işlem yaptırırlar-bu da sathosi örneği mantığı matematik aynı zaten-.

seckin bey pek birsey anlamadim mesajdan kusura bakmayin :/ burada hemfikir miyiz dediginiz yere kadar soylediklerinizde hemfikir sayiliriz. ripple yoneticileri fiyati belirleyemezler, daha dogrusu belirlemeleri icin bir sebep yoktur. onlar projeyi gelistirirler, fiyati o projenin degerine olan talep belirler. herhangi bir coin gelistiricilerinin fiyati manipule etme sansi var elbette ama bu tur durumlar "dandik" coinlerde gecerli bir durumdur. dediginiz gibi 100 milyon ripple uretmislerse... demissiniz. 100 milyar adet toplam arz kesin. ben demiyorum. nasil ki btc toplam 21 milyon adet olacak, xrp de 100 milyar olarak tasarlanmis. su an yaklasik 40 milyari dolanimda (btc yaklasi 16,7 milyon dolanimda). neden fiyati yukseltmesinler ki demissiniz. neden yukseltmek icin gereksiz bir caba gostersinler? projede gorulecek olumlu bir gelisme fiyati zaten yukseltir. gelistiriciler projeyi gelistirmekle ilgilenirler. fiyatin hicbir onemi yok. fiyatta suni artis, projeyle ilgilenmeyip, kisa vadede kar etmek icin o coine sahip olanlarin ilgi alanina giriyor.  1 xrp ile degil de 0,5 ile islem yaptirirlar bu da satoshi ornegi mantik ayni demissiniz... bu ne demek hic anlamadim. sanirim siz temelde bu blokzincir ve kripto para nasil calisiyor onu tam anlamamissiniz.

6.11.2017 15:58:35 tarihinde yazıldı.

arielbuzz yazmıştı. 4.11.2017 11:30:56

seckin bey pek birsey anlamadim mesajdan kusura bakmayin :/ burada hemfikir miyiz dediginiz yere kadar soylediklerinizde hemfikir sayiliriz. ripple yoneticileri fiyati belirleyemezler, daha dogrusu belirlemeleri icin bir sebep yoktur. onlar projeyi gelistirirler, fiyati o projenin degerine olan talep belirler. herhangi bir coin gelistiricilerinin fiyati manipule etme sansi var elbette ama bu tur durumlar "dandik" coinlerde gecerli bir durumdur. dediginiz gibi 100 milyon ripple uretmislerse... demissiniz. 100 milyar adet toplam arz kesin. ben demiyorum. nasil ki btc toplam 21 milyon adet olacak, xrp de 100 milyar olarak tasarlanmis. su an yaklasik 40 milyari dolanimda (btc yaklasi 16,7 milyon dolanimda). neden fiyati yukseltmesinler ki demissiniz. neden yukseltmek icin gereksiz bir caba gostersinler? projede gorulecek olumlu bir gelisme fiyati zaten yukseltir. gelistiriciler projeyi gelistirmekle ilgilenirler. fiyatin hicbir onemi yok. fiyatta suni artis, projeyle ilgilenmeyip, kisa vadede kar etmek icin o coine sahip olanlarin ilgi alanina giriyor.  1 xrp ile degil de 0,5 ile islem yaptirirlar bu da satoshi ornegi mantik ayni demissiniz... bu ne demek hic anlamadim. sanirim siz temelde bu blokzincir ve kripto para nasil calisiyor onu tam anlamamissiniz.

Ya aslında kripto paralarla alakalı öğrenmem gereken çok şey var bu işe yeni yeni girişmeye başladım fakat kendi içerimde bazı konular açısından mantık hatalarına düşüyorum ve bunların gerçekten nasıl çalıştığını anlamak için yine mantık hatalarına düşüyorum bu formdaki arkadaşlar da gayet yardımcı oluyorlar oluyoruz aslında tam olarak olay bundan ibaret.  Aynı zamanda aslında belirtmek istediğim şeylerden bir tanesi bu üreticiler para üzerinde her şeyi yapma yetkisine sahip değiller mi değillerse bu para üzerinde nasıl yetkileri var. 

6.11.2017 16:57:15 tarihinde yazıldı.

sayko yazmıştı. 6.11.2017 15:58:35

Ya aslında kripto paralarla alakalı öğrenmem gereken çok şey var bu işe yeni yeni girişmeye başladım fakat kendi içerimde bazı konular açısından mantık hatalarına düşüyorum ve bunların gerçekten nasıl çalıştığını anlamak için yine mantık hatalarına düşüyorum bu formdaki arkadaşlar da gayet yardımcı oluyorlar oluyoruz aslında tam olarak olay bundan ibaret.  Aynı zamanda aslında belirtmek istediğim şeylerden bir tanesi bu üreticiler para üzerinde her şeyi yapma yetkisine sahip değiller mi değillerse bu para üzerinde nasıl yetkileri var. 

tamam o halede kabaca anlatayim zaten teknik detayina kadar hakim degilim ben de. bu cok ciddi ve egitim gerektiren de bir konu. o yuzden yazilimcilar var zaten:) simdi temelde blokzincir nedir biliyorsunuz saniyorum. kabaca; bir sistemin isleyisini merkezi bir otorite uzerinden (ornek facebook, spotify, whatsapp, herhangi bir banka, devlet su isleri, vs) degil, o sistemi bagimsiz kullanicilarin bir araya getirdikleri bir zincir uzerinden merkezi olmayan bir yapiyla yurutmek diyebiliriz. yani bireyler o sistemin hem isleyisini hem kararliligini (guven, garanti, vs) saglarlar. mesela facebook bir yerel otoritedir. siz fb uzerinde hesap acar diger arkadaslarinizla fb verdigi server hizmetinden faydalanarak iletisime gecersiniz. sistem fb elindedir (icerik, server, aştyapi, yazilim vs). fb dukkani kaparsa, is biter. blokzincir uzerinde ise sistemin devami ve varligi, o sistemdeki kullanicilarin devami ile mumkundur. zincirdeki bir halka devre disi kalsa da sistem calismaya devam eder. tum guvenlik, cogunlugun guvenli sekilde islemi surdurme niyeti esasi uzerine kuruludur. burada teorik tek sikinti, cogunlugun guvensiz (kararsiz) davranmasi yoluyla mumkundur ki bu da pratikte sozkonusu olamaz. zincirin veri alisverisi icin gereken yakit (buna yakit diyelim kabaca. havuc ya da odul de diyebiliriz), yani zincirdeki bireylerin islemi gerceklestirmesi icin gereken varlik, o zincirde calisan kripto paradir. yani kripto para, o sistemin calismasi icin gereken bir dijital dokumandir temelde. tabi burda iki cesit kripto para var: currency ya da token. bir takim coinler para birimidir. bazilari ise o projenin hisse senedi gibidir (mantiken). ureticiler yani projeyi tasarlayan ve gelistirenler, bu paralar ile istediklerini yapamazlar. en fazla yapabilecekleri, ellerinde tuttuklari coin miktarinin degerlenmesi icin projeyi gelistirmek olabilir. yani 100 milyon coini olan bir projeyi gelistirdigimizi dusunelim... elimizde 20 milyonunu saklasak ve 80 milyon da piyasada islem goruyor olsa, 1 tanesinin degeri artinca elimizdeki protfoyun degeri de artmis olur. "dandik" projelerde elindeki coini yuklu miktarda tutanlar (bunlar gelistirici ya da zamaninda o coinden yuklu miktarda alim yapmis herhangi biri ya da bir topluluk olabilir), spekulatif amacla marketlerde islem yaparak fiyati arttirma ya da dusurme yoluna gidebilirler. mesela ufak ufak alimlarla fiyati yukseltirler, yukselen fiyatin cazibesine kapilanlar da almaya basladikca fiyat iyice yukselir, en yuksekteyken de elindeki yuklu miktardaki coini satarlar. ayni sekilde bu sefer dusen fiyat etkisiyle herkes satar, fiyat iyice duser, bu sefer de cok dusuk fiyattan yine yuklu alim yaparlar. bu temel market manipule etme yontemlerinden biridir. gelistiriciler en fazla bunu yapabilirler. yoksa "biz bir coin cikarttik, fiyati da 1 usd yaptik ama bes gun sora 5 usd yapicaz" diyemezler. temel olarak zincirdeki bir kripto para en fazla takas edilebilir. yani ben elimdeki btc hakkini, size satarsam aslinda yaptigim sey o btcnin hakkini sizin adresinize imzalamis olurum. kripto para bu itibariyle asla zincir disina cikmaz. yani onu aslinda alip bilgisayarinizda ya da bir usb bellekte saklamiyorsunuz. para her zaman zincirde calisan bir yazilimdir gibi dusunun. bu nedenle de aslinda para uzerinde tahmin ettiginiz turde yetklilere sahip degiller. kabaca bu sekilde.

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

15.11.2017 12:48:20 tarihinde yazıldı.

Ripple artık çok büyük bir şirket ve dünya devleriyle iş yapmaya başladı öyle şahıslardan etkilenecek bir şey değil yani, uzun vadede kesinlikle artacaktır ama bu artışın boyutunu tahmin etmek zor.

Yasin ÜstünUzman Kriptom rütbeMesajlar : 189Kullanıcı resmi

16.11.2017 17:24:13 tarihinde yazıldı.

Dediniz ve ripple %25 artış gösterdi :)

firatimoUzman Kriptom rütbeMesajlar : 366Kullanıcı resmi

16.11.2017 18:06:06 tarihinde yazıldı.

Enteresan bir çıkış yaptı gerçekten. Devam da edebilir bence. İlgiyi toplamış durumda üzerine.

demirUzman Kriptom rütbeMesajlar : 304Kullanıcı resmi

16.11.2017 19:54:15 tarihinde yazıldı.

Resmi twitter hesabından duyurdular.xrp feci şekilde Pump yiyor.
https://twitter.com/Ripple/status/931150009751429120

demir tarafından 16.11.2017 19:54:39 tarihinde düzenlendi.

serkangungorUzman Kriptom rütbeMesajlar : 451Kullanıcı resmi

12.03.2021 02:58:17 tarihinde yazıldı.

Ripple

yasin uğurluProfesyonel Kriptom rütbeMesajlar : 611Kullanıcı resmi

5.05.2021 04:27:13 tarihinde yazıldı.

Herkese hayırlı kazançlar.

yfdalEfsane Kriptom rütbeMesajlar : 2154Kullanıcı resmi

23.07.2021 22:39:54 tarihinde yazıldı.

Hayırlısı abiler

Bu başlığa yanıt yazabilmek için lütfen giriş yap veya kayıt ol.