30.10.2017 09:35:01 tarihinde yazıldı.
Her gün bitcoin'e alternatif, yeni para birimi diye yeni bir şeyler lanse ediliyor ama Bitcoin artısıyla eksisiyle yerinde duruyor. Zcash de ilk çıktığında böyle duyurulan koinlerden. Bitcoin ve diğerlerinden temel farkı anonim olarak para tranferi yapmaları. Yani sahip olduğunuz koin sadece sizin tarafından görülebiliyor. Zilyon tane altkoinin içerisinde az sayıda güven veren koinden biri olduğu aşikar. Hemen hemen bütün borsalarda mevcut. Bitcoinde madenciliğin zorlaşması ve eskisi gibi karlar bırakmaması birçok başka koinde madenciliğe yönelime sebep olmuştu, Zcash'e de ciddi bir yönelim olmuş bir dönem (ben de okuduklarımdan öğrendim bunu). JP Morgan'ın Zcash'in yaratıcılarıyla banka güvenliği konusunda yaptıkları bir anlaşmadan sonra fiyatı epey artmış bir koin oldu.
Bunların dışında ismini biraz da medyatik bir hadiseden duyurmuş bir koin olur kendileri (ki ben de öyle duymuştum). ABD'nin bazı insan hakları ihlallerini kamu oyuna sızdıran eski ABD ajanı Edward Snowden kendine ait Twitter hesabından anonim olma özelliğinden dolayı Bitcoin'nin en ilginç alternatifi diye tanımlamasıyla epey ismini duyurmuştu.